Енергодарський міський центр соціальних служб Вівторок, 07.05.2024, 06:17
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Листопад » 10

Проведення часу наодинці допомагає покращити фізичний та психічний стан.
Але не плутаймо це із самотністю. Адже тривала самотність та соціальна ізоляція можуть негативно позначатися на нашому психоемоційному стані.

То чому важливо інколи бути на самоті?
- Можливість відпочити та перезавантажити мозок: кожного дня наш мозок обробляє надзвичайну кількість інформації на роботі, у школі чи університеті. Постійна розумова та соціальна активність не дозволяє мозку відпочити. Час наодинці допомагає зосередитися та думати ясніше.

- Поліпшення стосунків із людьми. Ви починаєте краще рефлексувати про те, з ким насправді хочеться підтримувати стосунки, а з ким — ні. А також ще більше цінувати ваші стосунки після деякого часу наодинці.

- Краща робота над проблемами. Погодьтеся, непросто знайти ефективне рішення для н ... Читати далі »

Переглядів: 131 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

 

Енергодарський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді постійно надає різні види соціальних послуг сім’ям, які опинились в складних життєвих обставинах і потребують допомоги, сприяє у задоволенні соціальних потреб сімей та їх дітей. Одним із видів соціальної допомоги є надання натуральної допомоги таким родинам.
Так з 12 по 15 жовтня, фахівці Центру надали гуманітарну допомогу 22 родинам, що опинились у складних життєвих обставинах у вигляді продуктових наборів.

Переглядів: 132 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Аб’юзом називають психологічне насильство, коли один з партнерів прагне контролювати та маніпулювати іншим. Ключова відмінність стосунків у такій парі саме у тому, що влада важливіша, ніж взаємні почуття. Уважно придивіться до партнера, якщо часто опиняєтесь у таких ситуаціях:
Зважуєте кожен крок, щоб не засмутити чи не роздратувати коханого.

Після різкого зауваження на вашу адресу партнер запевняє, що не казав такого і ви самі себе накрутили. Цей прийом називається газлайтинг.

Коли ви гуляєте з друзями, то звітуєте партнеру про кожну зміну маршруту.

Іноді ви не відчуваєте грані між жартом та образою.

Партнер не визнає або знецінює ваші досягнення. Варіант “Тобі просто пощастило отримати таку роботу” також рахується.

Після будь-якої сварки ви завжди вибачаєтеся першими, навіть якщо вашої вини немає. ... Читати далі »

Переглядів: 131 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Директор та колектив Енергодарського міського центру соціальних служб для сім' ї, дітей та молоді вітає з Днем захисника Вітчизни, Днем українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці. Від усього серця бажаємо добра, світлого настрою та перемоги!

Переглядів: 131 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Продовжуємо ділитися з вами матеріалами, розробленими в рамках інформаційно-просвітницької кампанії щодо розвитку патронату над дитиною, яка стартувала на початку жовтня

Сьогодні хочемо презентувати дві інформаційні брошури:

брошуру для спеціалістів соціальної сфери (для поширення серед соціальних служб та служб у справах дітей, а також серед представників структурних підрозділів ОТГ (відділи соціального захисту, освіти)
... Читати далі »

Переглядів: 152 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Якщо дитину вчити, що вона ВСЕ МАЄ РОБИТИ САМА, бути сильною завжди, і в жодному разі не сумувати коли складно - є великий ризик, що дитина не вмітиме просити про допомогу у тих ситуаціях, коли в неї ще немає знань і досвіду вирішити проблему.
Є ризик, що дитина (а згодом і доросла людина) не дозволить собі визнати своє безсилля у тих ситуаціях, коли вирішити проблему чи втрату неможливо нікому - і замість того, щоб відсумувати це безсилля й рухатися далі, вона будуватиме штучний фасад, що все під контролем, що вона сильна на 100%.
Але це ілюзія, людина не може такою справді бути в усіх ситуаціях. Кожна людина має право попросити про допомогу та має право на сум, якщо їй складно чи неможливо вирішити проблему.

Якщо не давати дитині змогу вирішити проблему, і все вирішувати ЗАМІСТЬ НЕЇ (гіперопіка) - вона й не вмітиме це робити.
... Читати далі »

Переглядів: 116 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Європейський тиждень місцевої демократії є загальноєвропейським заходом, який об'єднує місцеву владу та мешканців з метою сприяння їхньому діалогу та стимулювання місцевої демократії та залучення громадян. Він координується Конгресом місцевих і регіональних влад, який є політичною асамблеєю, що складається з місцевих і регіональних обраних представників 47 країн-членів Ради Європи. Офіційний старт Європейського тижня місцевої демократії відбувся 15 жовтня 2007 року під час проведення у Валенсії (Іспанія) 15-ї сесії Конференції європейських міністрів, відповідальних за місцеве і регіональне управління.
Тиждень передбачає одночасне проведення національних і місцевих заходів в усіх країнах-членах Ради Європи з метою активізації процесів розповсюдження інформації щодо принципів та досягнення місцевої і регіональної демократії у Європі, сприяння обізн ... Читати далі »

Переглядів: 136 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Дистанційна освіта в деяких регіонах країни, онлайн-зв’язок із репетиторами та викладачами, онлайн-спілкування з однолітками позашкільними заняттями, відеодзвінки з родичами – це все частина сьогоднішнього життя наших школярів.

З одного боку, це все про нові виклики та можливості, які з’являються перед нами. З іншого – про можливі ризики та неприємні ситуації, які вже трапляються у маленьких та великих містах України.

Найчастіше в Україні використовуються такі додатки – Skype, Hangouts i Zoom. 

У них є спільні налаштування, які дозволяють захистити дитину та зробити онлайн-світ безпечнішим:

Для створення акаунта обирайте надійний пароль, наприклад, замість "baseball" спробуйте – "b@$e8a77";

Одразу у налаштуваннях перевірте, щоб вся приватна інформац ... Читати далі »

Переглядів: 117 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Розваги і ризики - дві речі, які найчастіше зустрічаються в Інтернеті. І якщо у дорослих є шанс помітити щось неладне, то діти найчастіше знаходяться в зоні ризику. Але вже сьогодні ввечері дорослі можуть зробити кілька кроків для того, щоб убезпечити свою дитину в мережі.

Переглядів: 110 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Що таке непослух? В уявленні батьків дитина має слухатися, поводитися добре та виконувати їх прохання та настанови. Але чи може дитина зробити це фізично?

Важливо розуміти: якщо, наприклад, це дитина до 6 років, то у неї ще немає таких регулятивних процесів в мозку, які би дозволяли їй планувати, обмежувати свою волю, критично мислити. Іншими словами, такі діти ще не вміють регулювати свою поведінку. Ці процеси налаштовуються в процесі виховання. Це пов'язано з особливістю мозку дитини: ще не готові окремі центри, які відповідають за контроль над емоціями, за регулювання поведінки.

Якщо, наприклад, вам важливо, щоб дитина складала на місце свої речі або не запізнювалась, батьки мають демонструвати таку поведінку своїм прикладом. Коли дитина не слухається, важливо зрозуміти причину. Часто причиною може бути те, що дітям бракує спілкув ... Читати далі »

Переглядів: 129 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Відповідно до листа Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» від 15.05.2020 р. №055/05 термін проведення акції «Дитяче серденько, живи» було продовжено. Енергодарський міський центр соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді активно приймав участь в акції Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», метою якої було - збір коштів для закупівлі кардіореанімаційного обладнання у дитячі лікарні Запорізької області.
В межах акції роботу проводили волонтери Центру, до яких приєдналися: представник духовенства релігійної організації релігійної громади християн віри євангельської «Спасіння», настоятель Свято-Богоявленського храму, пастор Духовного Центру «Відродження», настоятель Храму в честь святителя Луки, представник молодіжної організації ДТЕК.
09.10.2020р. відбулося підведе ... Читати далі »

Переглядів: 121 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Найвища цінність суспільства - людина. Проте з кожним роком збільшується кількість факторів, які негативно впливають на її життя і здоров'я. В більшості випадків ці фактори породжуються самою людиною: науково-технічним прогресом, діяльністю людини, її необачним поводженням з природою. Пожежа - це одне з найбільш розповсюджених небезпечних явищ, які виникають внаслідок легковажного відношення людей, зокрема дітей, до вогню.
Усе це створює підвищену пожежну небезпеку особливо при порушенні людьми вимог правил пожежної безпеки. Найбільш поширеними причинами пожеж є: необережне поводження з вогнем (у тому числі при палінні) порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання, електронагрівальних і газових приладів, пічного опалювання, дитячі витівки з сірниками.
Давайте разом дбати про безпеку! Щиро запрошуємо до співпр ... Читати далі »

Переглядів: 127 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Осінь – це тепла старість життя… Саме у перший день жовтня у всьому світі вшановують людей, які стали вже на поріг життєвої осені, людей похилого віку. Люди старшого покоління – джерело народної мудрості, їх практичний життєвий досвід – нерозривний місток, який з’єднує минуле з теперішнім. Саме вони можуть стати найціннішими порадниками для сучасного молодого покоління. І в той же час, вони самі є дуже вразливими і потребують нашої уваги.
Енергодарський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді навідався із гостинцями до сімей з числа осіб похилого віку. Фахівці із соціальної роботи передали їм продуктовий набір від Енергодарської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7, поспілкувалися та висловили щиру повагу та глибоку вдячність шановним бабусям та дідусям за розуміння і толерантність до молодого по ... Читати далі »

Переглядів: 109 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Сварка за стіною, яка завершується підозрілим грюкотом. Дитина, що отримує від мами міцного запотиличника на ігровому майданчику. Літня людина, яка просить грошей, бо діти чи онуки відбирають пенсію. Сумнівів бути не може — ви стали свідком домашнього насильства. Що робити? Головне — не проходити повз, бо насильство — не особиста справа, а загроза суспільству.

Якщо ви є свідком, то особисто вирішуєте, скільки маєте ресурсів для втручання. Оцініть ситуацію. Іноді може бути достатньо зауваження чи дзвінка у двері, щоб привести агресора до тями. Іноді вам може знадобитись підтримка поліції або інших компетентних структур.

Що можна зробити?

Зафіксуйте побачене, аби мати докази і підстави притягнути нападника до відповідальності.

Викличте поліцію за номером 102, або проконсультуйтесь з фахівцями гарячої лінії за ... Читати далі »

Переглядів: 117 | Додав: fialka | Дата: 10.11.2020 | Коментарі (0)

Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz