Енергодарський міський центр соціальних служб Понеділок, 06.05.2024, 20:25
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Листопад » 09

Синдром навченої безпорадності: як турбота батьків вбиває мотивацію дітей.

Якщо ваша дитина має погану успішність у школі, це не обов’язково свідчить про синдром гіперактивності. Відсутність постійних захоплень не говорить про низький інтелект. Дитяча апатія майже завжди викликана неправильною поведінкою батьків. Якщо конкретніше, їх нестриманістю.

Що таке синдром навченої безпорадності?

Це несвідома переконаність людини в тому, що вона ніяк не впливає на власне життя. Зазвичай поєднується з низькою самооцінкою і тривожністю. Людина з навченою безпорадністю не буде нічого робити для поліпшення свого життя, навіть якщо є така можливість.

Людям з навченою безпорадністю важче знайти роботу. Володіючи потрібною кваліфікацією, вони все одно не будуть вірити у свої можливості. У тих, хто вже працевлаштований, немає ніякої мо ... Читати далі »

Переглядів: 137 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

Заради наших дітей, давайте вчитися говорити осмислене "ні" і бути поруч, щоб підтримати у подоланні труднощів і коли вони не можуть отримати бажане.

Переглядів: 116 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

«В мене немає вибору і мені потрібна будь-яка робота, потрібні гроші. Умови не важливі, аби тільки дружина не дізналася, що я так живу і працюю, бо страшний сором…»

Цю фразу сумним голосом сказав чоловік, який мав бажання заробити якісь кошти для своєї сім’ї.

Постраждалі від торгівлі людьми не часто звертаються за допомогою. І цей випадок не став винятком.

Він звернувся до нас за психологічною підтримкою, не усвідомлюючи, що знаходиться в ситуації ризику, а можливо й вже став постраждалим від трудової експлуатації.

Саме ця форма експлуатації є такою, яка складно ідентифікується і самими постраждалими, і представниками органів державної влади. Інколи здається чимось «нескладним» та «несерйозним». І в цьому криється підступність не ідентифікації, не надання допомоги і ... Читати далі »

Переглядів: 105 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

Поговоримо? Перша допомога у разі, якщо ви пережили насильство або стали його свідком, — розмова. Особливо, якщо на іншому боці телефонної слухавки фахівець, який підтримає і знайде рішення.

На Національній гарячій лінії із протидіїї домашньому насильству зможуть надати вам психологічну та юридичну допомогу і спрямувати до відповідних служб. Дуже важливо не соромитись говорити про пережите, бо тільки у такий спосіб можна розірвати коло і зробити крок до гармонійних стосунків.

Наберіть: 0 (800) 500 335 або 116 123. Дзвінки безкоштовні на території України.

Переглядів: 133 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

Вразливість не обирає за наявністю чи відсутністю освіти. Проблеми можуть трапитись на будь-чиєму життєвому шляху. Але наша з вами відповідальність, чи будемо ми готові їм протистояти, чи маємо ми достатньо знань, щоб розпізнати небезпеку, та сміливості, щоб відмовитись від пропозиції працевлаштування, навіть, коли здається, що це останній шанс.

Під час карантину багато українців (і не лише) втратили можливість заробітку і опинились в більш уразливому стані. Це підштовхує людей до прийняття ризикованих пропозицій працевлаштування.

Ми, в свою чергу, хочемо ще раз нагадати про важливість офіційного працевлаштування та захисту своїх прав.

... Читати далі »

Переглядів: 122 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

ДО УВАГИ мешканців Запорізької області та міста Запоріжжя!

записатись на прийом до фахівців,

отримати онлайн-консультацію,

отримати телефонну консультацію

відтепер можна також за номером:

Переглядів: 125 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

Що робити з дитиною, яка почала брехати?

Брехня в різних своїх проявах — це невід'ємна частина соціального життя людини. Варто пригадати, скільки разів протягом дня ми когось обманюємо, говоримо напівправду, приховуючи частину інформації. Така поведінка вважається цілком нормальною. І дійсно, варто чесно говорити колезі, що вона невдало підстриглася, або повідомляти літній родичці, що вона смертельно набридла вам своїми розмовами про здоров'я?

Але якщо до власної брехні дорослі ставляться цілком нормально, то дитяча брехня викликає різко негативну реакцію. Виявивши, що син чи донька кажуть неправду, мами і тата нерідко впадають у паніку і починають шукати відповідь на питання, як відучити дитину брехати?

Брехня чи фантазія?

Варто відрізняти фантазії і неправду. Перші зовсім нешкідливі і навіть, навпа ... Читати далі »

Переглядів: 137 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

7 ШАГА К НЕВОЗМОЖНОЙ САМООЦЕНКЕ УНИВЕРСИТЕТА ДЕТЕЙ.

Уверенность в себе не просто стыдно. Ребенок с заниженной самооценкой быстро попадает под чужое влияние, не выдерживает своих интересов. И постоянные одобрения типа ′′ Ты такая умная!", ′′ Ты лучшая!" не повышают самооценку, наоборот, уменьшаются, потому что ребенок чувствует себя неуместно настроенным уровнем, неудачником и неуклюжим. К счастью, с этим можно успешно бороться в любом возрасте!
Шаг 1. Научите ребенка замечать радостные моменты!
Особенно полезно для детей, которые часто ныют, и даже когда их покупают, недовольны, и спрашивают: ′′ Почему так мало?". Чтобы научить ребенка позитивному взгляду на жизнь, вечер, перед сном, поиграйте в игру ′′ Пять мгновений ′′ ": нужно вспомнить пять хороших моментов ... Читати далі »

Переглядів: 130 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

Підлітковий селфхарм або як давно вашу дитину дряпає кішка?

Підлітковий вік - складний період життя. Це час підвищеної тривожності, дратівливості, зниженого настрою. Підлітку складно контролювати свої емоції, навіть якщо навколо нього сприятлива обстановка і люблячі близькі, тому що він проходить складний період розставання з дитячими мріями та фантазіями і стикається з реальністю дорослого життя, де йому належить зайняти своє місце в світі повному боротьби і конкуренції.

Підліток - це вже не дитина, але і ще не дорослий.
Йому пред'являється більше вимог, накладаються обов'язки, з ним уже ніхто не «сюсюкається». «Ти вже дорослий / доросла» - часто вимовляють батьки. Їм часто складно знайти спільну мову з підлітком. Це вже не той маленький, кумедний і ласкавий шматочок щастя. Підліток - складна, нестійка система функціонування. Важко всім: підлітку, батькам, братам і сестрам, бабусям, дідусям і вчителям. І шлях дорослішання підліт ... Читати далі »

Переглядів: 129 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

12 советов, как развить уверенность в ребенке.

′′ Боюсь, что я не сдам экзамен ", ", Думаю, меня не возьмут в школьную команду ", ", Я не уверен, что смогу играть на гитаре так же хорошо, как папа ". Вы когда-нибудь слышали это или что-то подобное от вашего ребенка? Если ваш ответ правдив, то вашему ребенку не хватает уверенности.

То, что вы делаете или не делаете; слова, которые вы говорите или не говорите ребенку; чувства, которые вы выражаете или скрываете, все под влиянием укрепления ее уверенности в себе. Чтобы развить уверенность в ребенке, нужно правильно к нему относиться.

Подумайте, как вы можете действовать, чтобы помочь с этим ребенком.

1. Любовь и принятие.

Без сомнения, вы любите своего ребенка несмотря ни на что. Но знает ли ребенок об этом? Понимает ... Читати далі »

Переглядів: 131 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

КАК ДОБРАТЬСЯ ДО ДНЯ ДЕТЕЙ УТРОМ?

Сделайте жизнь малышу и, конечно же, себе!
′′ Да ладно, мы опоздали!!" это слова, типичные для большинства семей каждое утро. Как помочь малышу быстро собраться вместе?
Если вы научите ребенка быстро и очень легко просыпаться, делать все необходимые процедуры, то облегчите ему и школьную и студенческую жизнь. Какие правила следует соблюдать?

✅ Режим дня.

Здоровый сон и достаточно его - залог доброго утра. Попробуйте одновременно уложить ребенка, и даже в выходные нарушайте режим максимум 40 минут. В целом продолжительность ночного сна для дошкольника 10-11 часов. Чтобы ребенок лучше спал, убирайте тяжелую еду из рациона за час до сна, а активные игры, мультики и гаджеты из развлекательного списка.

✅ Хороший ритуал.

Незаменимая ве ... Читати далі »

Переглядів: 135 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

 

Допомогти дитині узгоджувати свої почуття з почуттями інших людей може бути складним завданням для батьків і вчителів. Коли дитина поводиться недоброзичливо, батьки або вчитель можуть запитати: «Як би ти почувався, якби з тобою вчинили так само?». Зауважте, вони ставлять саме такі запитання, а не, наприклад: «Як ти думаєш, що він відчув у цій ситуації?», тому що знають, що дитина з огляду на її вік ще не в змозі розуміти чужу точку зору. Їй легше усвідомити свої почуття, ніж почуття іншої людини. Утім, здатність брати до уваги чужу точку зору є важливою навичкою, необхідною для соціального розвитку дитини.

Найкращий спосіб допомогти дитині розвинути цю навичку – часто говорити про думки, почуття й поведінку людей, із якими дитина стикається у повсякденні, а також персонажів книг, які ви читаєте разом, і ... Читати далі »

Переглядів: 152 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

Як дітям правильно носити тканинну маску

Щоб захистити себе та інших, практично здоровим дітям рекомендовано носити тканинні маски.

Перед використанням дорослі мають переконатися в тому, що маска правильного розміру, закриває рот, ніс і підборіддя дитини. Також варто розповісти дитині та, якщо можливо, показати, як правильно одягати, носити та знімати маску.

Зберігайте ілюстрований гід, як правильно носити маску.

Нагадаємо, використання лише маски не захищає від вірусу. Дотримуйтеся дистанції, часто та ретельно мийте руки, тримайтеся якомога далі від місць великого скупчення людей, кашляйте та чхайте в лікоть чи одноразову хустинку. А у разі виникнення симптомів захворювання — відразу звертайтеся до лікаря.v

Як дітям правильно носити тканинну маску

Щоб ... Читати далі »

Переглядів: 120 | Додав: fialka | Дата: 09.11.2020 | Коментарі (0)

Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz