Енергодарський міський центр соціальних служб Понеділок, 06.05.2024, 17:03
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Листопад » 10 » Європейський тиждень місцевої демократії. Місцева демократія: розбудова довіри.
19:48
Європейський тиждень місцевої демократії. Місцева демократія: розбудова довіри.

Європейський тиждень місцевої демократії є загальноєвропейським заходом, який об'єднує місцеву владу та мешканців з метою сприяння їхньому діалогу та стимулювання місцевої демократії та залучення громадян. Він координується Конгресом місцевих і регіональних влад, який є політичною асамблеєю, що складається з місцевих і регіональних обраних представників 47 країн-членів Ради Європи. Офіційний старт Європейського тижня місцевої демократії відбувся 15 жовтня 2007 року під час проведення у Валенсії (Іспанія) 15-ї сесії Конференції європейських міністрів, відповідальних за місцеве і регіональне управління.
Тиждень передбачає одночасне проведення національних і місцевих заходів в усіх країнах-членах Ради Європи з метою активізації процесів розповсюдження інформації щодо принципів та досягнення місцевої і регіональної демократії у Європі, сприяння обізнаності громадян щодо можливостей вирішення питань місцевого значення та їх залучення до прийняття управлінських рішень.
Відповідно до Указу Президента України «Про Європейський тиждень місцевої демократії» №922/2007 від 27.09.2007 року, Європейський тиждень місцевої демократії проводиться кожного року у тиждень, що включає 15 жовтня - дату відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування в 1985 році.
При вступі до Ради Європи Україна взяла на себе зобов’язання щодо реалізації основних європейських принципів місцевого і регіонального розвитку. Україною ратифіковано та здійснюється імплементація усіх міжнародно-правових договорів Ради Європи в сфері місцевої і регіональної демократії, головним з яких є Європейська хартія місцевого самоврядування.
Євроінтеграція – це процес, який не тільки потребує політичної волі та значних зусиль на центральному рівні, але й належного рівня сприйняття та розуміння, а також безпосередньої роботи на рівні громад та регіонів.
Рада Європи вважає, що вільне отримання інформації щодо національних та європейських стандартів і принципів функціонування системи місцевого самоврядування та забезпечення можливості громадян активно брати участь у вирішенні питань своїх міст та регіонів є головною передумовою здійснення ефективного та демократичного управління на місцях.
Основна тема для проведення Європейського тижня місцевої демократії у 2020 році - «Місцева демократія: розбудова довіри».

РОЗБУДОВА ДОВІРИ
Протягом декількох років європейські суспільства стикаються з демократичною та інституційною кризою, головним чином через зростаючу недовіру громадян до державних адміністрацій та політиків. Громадяни більше не відчувають себе представниками людей, яких вони обирають, а відсутність у влади консультацій з ними лише ускладнила ерозію цих відносин довіри, які, тим не менш, мають вирішальне значення для нормальної роботи демократії.
Наближений до населення субнаціональний рівень може зміцнити цю довіру завдяки вирішальній ролі місцевої влади у реагуванні на занепокоєння громадян. Ось чому тема «Місцева демократія: розбудова довіри» була обрана для Європейського тижня місцевої демократії (ELDW) 2020 з метою підкреслити ключову роль місцевої демократії в наших європейських країнах та забезпечити довіру громадян до наших демократичних систем, які потрібно відновити.
СПІЛЬНЕ ПОКРАЩЕННЯ МІСЦЕВОЇ ДЕМОКРАТІЇ
Місцевий рівень ідеально підходить для партисипативної демократії, оскільки забезпечується значний рівень залучення людей до державних справ і забезпечується гарна платформа для використання інноваційних методів та інструментів. Громадяни можуть брати участь у процесі прийняття рішень у їхньому муніципалітеті за допомогою бюджету участі, громадських радах, інших механізмів та гарних практик.
ПРАКТИКУВАННЯ ВІДКРИТОГО ВРЯДУВАННЯ
Міста-учасники заохочуються до зміцнення місцевої демократії, зокрема, практикуючи відкрите врядування. Це проста, але потужна ідея, що уряди працюватимуть краще для людей, якщо органи влади будуть прозорими, партисипативними та підзвітними, то вони будуть краще працювати для людей. Відкрите врядування забезпечує краще прийняття рішень, більшу довіру громадськості до інститутів та більш ефективні послуги.

Переглядів: 136 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz