Енергодарський міський центр соціальних служб Понеділок, 06.05.2024, 23:45
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Листопад » 16 » «синдром заторканої мами»
14:43
«синдром заторканої мами»

Після народження дитини все змінюється. І йдеться не тільки про побут, а й про психоемоційний стан жінки. А це напряму впливає й на стосунки з партнером.
На першому році життя дитини мами стикаються з таким феноменом: більше не хочеться тактильного контакту з партнером. Це викликає багато питань на кшталт: «Що зі мною не так? Можливо, я більше не кохаю?». Партнер також помічає дивні зміни та відчуває себе пригніченим. Це призводить до розладу у стосунках та до взаємних образ. Насправді у цього феномену є абсолютно природне пояснення. І називається воно «синдром заторканої мами» або «touched out mom».

Тож якщо ви відчуваєте, що звичайні дотики, обійми та навіть секс вам фізично неприємні, то знайте, скоріш за все ви «completely touched out». Такий синдром виникає через те, що тіло жінки постійно «заторкується» дитиною. Це природно, але тілу потрібен відпочинок. До дитини ви мали час дати соВам потрібен час на себе. Тому поговоріть з партнером щодо допомоги у догляді за дитиною. Поясніть, що чим більше ви будете «недоторкана», тим більше ви будете здатні приділяти тактильну увагу йому.бі відпочити від дотиків будь-кого. А після народження більшу частину доби ваша дитина торкається вас. Це й призводить до того, що інші дотики викликають негативні емоції.

Ось декілька рекомендацій, що з цим робити:

Зрозумійте, що з вами все нормально. Це природний етап, все налагодиться, коли дитина стане менш залежною від вас фізичмно.

Це не робить вас поганою мамою або партнеркою. Ви маєте право давати вашому тілу відпочинок.

Вам потрібен час на себе. Тому поговоріть з партнером щодо допомоги у догляді за дитиною. Поясніть, що чим більше ви будете «недоторкана», тим більше ви будете здатні приділяти тактильну увагу йому.

Ви не стали байдужою до партнера. Ваші відчуття мають іншу природу.

Так буде не завжди. Це тільки період, який потрібно пережити.

Головне – відкрито розмовляйте з партнером. Пояснюйте, через що ваша поведінка може природно змінюватися. Акцентуйте його увагу на тому, що він не став вам байдужим. Говоріть, що вам потрібна фізична допомога та час на самоті. Це допоможе не зіпсувати стосунки та краще розуміти одне одного.

 

Переглядів: 136 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz