Енергодарський міський центр соціальних служб Понеділок, 06.05.2024, 17:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Листопад » 12 » ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ.
09:48
ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ.


Патронат над дитиною - одна з важливих та необхідних послуг термінового і тимчасового влаштування у кожній громаді.
Послуга термінового влаштування дітей вже за назвою передбачає, що має бути місце, де дитина може бути якийсь час і де їй буде надано кваліфіковану допомогу. Українська мережа за права дитини підтримує підхід, закладений в Керівних принципах ООН щодо альтернативного догляду дітей, що говорить про пріоритет розвитку таких послуг на базі сім'ї або в сімейному середовищі.”
Лариса Стрига, Менеджер проектів МБО “Партнерство “Кожній дитині” :
“Що очікує дітей, які за якихось обставин не можуть бути зі своєю сім’єю? Що це за обставини? Звичайно, це - загроза життю і здоров'ю дитини, і тоді така дитина не може залишитись у своїй сім’ї, а має бути переміщена, а у спеціаліста повинні бути відповідні місця безпеки. У звичайному житті - це, насамперед, родичі дитини, які можуть терміново забрати дитину. Якщо говорити про сім’ї у складних життєвих обставинах, то в цьому випадку необхідно звертатись до патронату - екстреної соціальної швидкої допомоги, у випадку, коли є ризик розміщення дітей в інституцію.
Патронатна сім'я - професійно навчена сім’я, яка готова терміново прийняти дітей (терміном до 3 місяців і максимум 6 місяців) і створити для них умови, щоб вони були в безпеці, мали простір для забезпечення потреб дитини, і при цьому не займати місце біологічних батьків. Патронатна сім’я завжди зберігає цінність сім’ї та важливість рідних батьків. У період, коли патронат повністю забезпечує потреби дитини, спеціалісти Служби у справах дітей і фахівці з соціальної роботи мають час, щоб знайти правильні рішення для дитини та сім’ї. Варіанти включають подолання сім’єю складних обставин і повернення дитини в біологічну родину, пошук прийомних батьків та усиновлення.
Переваги сімейного патронату поряд з іншими формами надання прямої допомоги дітям:
- емоційна перевага: допомога дитині за будь-яких обставин зростати та розвиватися у сімейному середовищі, уникаючи потрапляння до інтернатних закладів. Основна ціль патронату – збереження сім’ї для дитини або ж забезпечення іншого вирішення ситуації з врахуванням найкращих інтересів дитини.
- функціональна перевага: патронатний вихователь проходить відповідну підготовку та отримує професійну підтримку у процесі реалізації своєї діяльності, заробітну плату, соціальну допомогу для утримання дитини та пенсійне страхування.
- унікальна перевага (поруч з іншими формами допомоги дітям): можливість допомогти багатьом дітям.
Інше питання, а що у нас в громаді пропонується для сім’ї, яка опинилась в кризі? Чи є у нас фахівці з соціальної роботи, які надають послуги соціального супроводу сімей? Чи ми підтримуємо створення ПС і ДБСТ? І тут може з’явитись спокуса замінити сімейні форми виховання та соціальні послуги інституційним доглядом. Водночас розміщення дитини в інтернат - це пряме порушення права дитини на сім’ю.
Маючи патронатних вихователів, ми можемо забезпечити це право та допомогти дитині повернутися до біологічних батьків, або влаштувати її в прийомну сім'ю чи дитячий будинок сімейного типу. Бажаючих стати патронатними сім’ями шукаюсь у всіх куточках України, а наразі вже діє 150 таких сімей, які допомогли понад 800 дітей уникнути інтернатного виховання.”
Енергодарський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запрошує долучитися до надання нової послуги альтернативного догляду дітей – сімейного патронату.
Вичерпну інформацію з питань сімейного патронату Ви можете отримати в Енергодарському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, звернувшись за адресою: вул. Козацька, 17, каб. 3, тел. 6 19 54

Переглядів: 119 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz