Енергодарський міський центр соціальних служб Понеділок, 06.05.2024, 22:54
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Листопад » 12 » Особистий план безпеки
12:21
Особистий план безпеки

· 

Ніхто не має терпіти домашнє насильство. Але розірвати коло справді дуже складно. Тому перш ніж піти від кривдника, потрібно підготуватися. Це допоможе захистити себе та дітей від подальших проблем. Скористайтеся особистим планом безпеки:

Визначте, яким чином легше за все вийти з будинку у разі конфліктної ситуації. Якщо становище критичне, поміркуйте, де найбезпечніше місце в будинку. У разі напруження ситуації намагайтеся триматися якомога ближче до виходу.

Визначте адресу або декілька адрес, куди ви можете швидко потрапити у будь-який час. Заплануйте найкоротший маршрут. Тримайте в пам’яті контакти людей, що допоможуть. Зверніть увагу, що безпечним місцем може стати притулок для постраждалих від домашнього насильства.

мПоговоріть з близькими людьми щодо ситуацій, в якій ви опинились. Домовтеся про контрольну фразу, яка буде означати, що вам мерщій потрібна допомога. Це може бути просте «Планую прасувати білизну», щоб кривдник, що знаходиться поруч, не здогадався, про що мова.

Намагайтеся тримати постійний контакт з особою, якій довіряєте. Це допоможе їй прийти на допомогу, якщо щось трапиться і ви не будете на зв’язку.

Заздалегідь сховайте в таємному місці важливі документи (хоча б копії), гроші, телефон із сім-картою та поповненим рахунком, важливі номери та адреси, необхідний одяг та ліки для вас та дітей.

Вдома майте напоготові важливі речі, які треба забрати із собою, якщо буде нагода. Наприклад, оригінали документів, ювелірні прикраси та інше.

Дізнайтеся, чи є у вашому місті заклад для безпечного перебування жінок або мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, зверніться туди за консультацією.

Обов’язково зателефонуйте на цілодобову Національну «гарячу лінію» з протидії домашньому насильству – 116 123 (це безкоштовно та анонімно), дізнайтеся, де і які послуги ви можете отримати.

І пам’ятайте, ніколи та не при яких обставинах ви не маєте терпіти будь-яке насильство. Розірви коло!

Переглядів: 134 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz