Енергодарський міський центр соціальних служб Понеділок, 06.05.2024, 16:47
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Листопад » 12 » як встановлювати особисті кордони?
11:38
як встановлювати особисті кордони?

Романтичні сюжети кіно нав’язують нам, що «розчинятися в партнері» - це ознака щасливих стосунків між чоловіком та жінкою. Так, дійсно, це може бути приємним – відчувати себе єдиним цілим з коханою людиною, але також кожен потребує мати свої особисті кордони. Це дозволяє будувати здорові стосунки.
Тож як встановлювати особисті кордони?

Ви маєте право казати «ні». Якщо ви не бажаєте чогось робити, або відчуваєте, що вам некомфортно, то кажіть про це. І потребуйте поваги до цього.

Вам потрібно самостійно виявити свої реальні потреби та бажання. Якщо вони не збігаються з потребами та бажаннями партнера – це нормально. Ви не зобов’язані копіювати іншу людину. Ви – особистість.

Не перекладайте відповідальність на партнера та оточення за свої дії чи рішення. Вмійте приймати свої поразки та не звинувачуйте інших. Але пам’ятайте, що ви маєте право на здорову підтримку.

Ви можете давати відсіч будь-кому, хто вторгається у ваш психоемоційний простір. Просіть не ставити питання або не давати поради, коли вам це неприємно або коли ви цього не потребуєте.

Передивіться свої соціальні зв’язки. Якщо хтось нав’язливо намагається зламати особисті кордони, якщо ви відчуваєте дискомфорт у стосунках, поясніть, що саме вас непокоїть та попросіть змінити стиль спілкування.

Та пам’ятайте, що інші люди також мають право на особисті кордони. Тому поважайте їх. Так ви зможете будувати міцні стосунки, що базуються на взаєморозумінні та повазі.

Поділіться, чи стикалися ви з тим, як хтось намагався порушити ваші особисті кордони? Що ви робили у такій ситуації?

 
Переглядів: 120 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Листопад 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz