Енергодарський міський центр соціальних служб Субота, 04.05.2024, 19:38
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Серпень » 31

Що робити, якщо ви стали свідком насильства? Обов’язково відреагувати!

1. Не намагайтеся з'ясувати «причини» насильницької поведінки з боку кривдника. Не розпитуйте деталей, в жодному разі не кажіть: «Що ти зробила, щоб він/ вона так з тобою поводився/ лась?» чи «Чому ти з цим миришся?»

2. Поговоріть віч-на-віч, запитайте, чи все в порядку і чи потрібна допомога. Людина має розуміти, що їй є де шукати підтримку.

3. Дайте номери телефону національних «гарячих ліній» із запобігання домашньому насильству (1547; 116-123; 0-800-50-03-35).

4. Поясніть, чим і як саме ви можете допомогти. Звернутися до поліції, до лікаря, знайти прихисток, сконтактувати з мобільними бригадами соціально-психологічної допомоги, прихистити дітей тощо.

... Читати далі »
Переглядів: 224 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

 

Скоро настане осінь, а це означає, що в дитячі сади прийдуть діти, яким потрібно буде адаптуватися до нових умов. Про універсальні поради для найбільш успішної адаптації конкретної дитини навряд чи можна говорити. Але в основі підтримки в цей період повинні лежати любов до дитини, розуміння і відчуття того, що вона переживає і чим живе.

Світ дітей-дошкільнят - це світ гри і казок, цікавих занять. Діти раннього віку емоційні й вразливі. Їм властиво швидко заряджатися як позитивними, так і негативними емоціями дорослих і однолітків, наслідувати їх дії. Ці особливості можна використовувати для того, щоб полегшити процес адаптації до дитячого саду і сформувати у дитини позитивне ставлення до нього, використовуючи гру і казки.
Тому заздалегідь можна створити казкову атмосферу, вибравши ... Читати далі »

Переглядів: 175 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

 

Як діти розвивають навички соціального й емоційного інтелекту? Відповідь проста: практика, практика і ще раз практика. Батьки повинні знову й знову пояснювати дітям ті чи інші ситуації, показувати позитивний приклад. І це може здаватися нескінченним. Проте є способи швидше розвинути емоційний інтелект у дітей, використовуючи для цього щоденні труднощі, які виникають у кожній родині. Наступного разу, коли у взаєминах між вашими дітьми з’являться проблеми, подумайте, який урок можна із цього винести.

1. Розмовляйте про почуття

Коли батьки щодня говорять з дітьми про почуття й потреби один одного, діти стають більш чутливими й відкритими, схильними розуміти точку зору один одного. Ця закономірність справедлива й відносно маленьких дітей: коли мама розповідає дитині про ... Читати далі »

Переглядів: 154 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

УВАГА!!! ТЕЛЕФОННА ГАРЯЧА ЛІНІЯ!!!
26.08.2020 з 15.00. до 17.00 телефонна гаряча лінія
«ПАТРОНАТ НАД ДІТЬМИ» за участю провідного фахівця із соціальної роботи Шапкіної Ірини Олександрівни та головного спеціаліста відідлу охорони дитинства служби у справах дітей ЕМР Феськової Наталії Олександрівни.

ТЕЛЕФОНУЙТЕ ЗА НОМЕРАМИ:

5 93 11, 0956666846, 0678422402, 0634006606.

 

Переглядів: 165 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

Директор та колектив Енергодарського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щиро вітає всіх з Днем незалежності України — найбільшим національним святом!
Незалежність України відтворює загальнодержавну ідею і духовне оновлення, сприяє подальшому утвердженню патріотизму, надихає на добрі справи задля розбудови нашої України як демократичної, правової, економічно міцної, соціальної, знаної та впливової серед світової спільноти держави.
Бажаємо вам щастя, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає шлях до нового життя, до кращого прийдешнього.
Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України!

Переглядів: 172 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

 

Дуже часто доводиться чути від батьків: «він / вона у мене гіперактивний / а, весь час носиться, на місці не всидить!» - причому часто мова йде про дітей 2-3 років.
Відразу зазначу, що діагноз СДУГ ставлять не «на око», а за результатами обстеження у лікара-невролога або дитячого психоневролога - це дитячий психіатр., і, що важливо, в основі лежить зовсім не надлишок енергії, а, навпаки, брак психічної енергії, виснаження - прояв слабкості нейродинамічного фактора .
Енергетичний блок мозку, в силу недостатності, не активізує в належній мірі лобові частки, і, відповідно, відбувається відстрочка їх дозрівання (тобто дитина пізніше середньостатистичних однолітків навчається самоконтролю і усвідомленому плануванню своєї діяльності, пізніше розвивається критичніст ... Читати далі »

Переглядів: 156 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

«Про проведення профілактичних рейдів серед сімей,
які перебувають у складних життєвих обставинах».

На виконання наказу Міністерства соціальної політики від 10.09.2015 №912 «Про затвердження Держаного стандарту соціальної послуги соціальної профілактики» та плану рейдів, Енергодарський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді повідомляє про проведення профілактичних рейдів серед сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах спільно з представником служби у справах дітей Енергодарської міської ради та старшим інспектором ювенальної превенції Енергодарського відділу поліції.
12.08.2020 та 14.08.2020 за місцем проживання було відвідано 8 сімей, в яких виховується 16 дітей. В ході проведеної роботи з батьками проводились бесіди щодо нед ... Читати далі »

Переглядів: 150 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

В наш час істотно збільшився перелік професій, представники яких схильні до небезпечного синдрому вигорання. До нього здебільшого належать працівники дуже важливої системи професій «людина-людина», а саме: соціальні працівники.
Специфіка роботи людей даної професії відрізняється тим, що в них присутня велика кількість ситуацій з високою емоційною насиченістю і складністю міжособистісного спілкування, і це вимагає від спеціаліста значного внеску до встановлення довірливих відносин і уміння управляти емоційною напруженістю ділового спілкування.
Арт-терапія є найбільш давньою та природною формою корекції емоційного стану, якою можна користуватись для зняття накопиченої психічної напруги, для того, щоб заспокоїтись чи просто зосередитись.
Саме тому, 20 серпня 2020 року, з метою врегулювання е ... Читати далі »

Переглядів: 165 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

Переглядів: 163 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

Як виховати в дитині моральні цінності

Виховання моральних цінностей у дитині допомагає розвивати позитивні риси її характеру. Розглянемо кілька способів, як ви можете в цьому допомогти.

1. Станьте для дитини зразком для наслідування. Читати дитині моралі марно, якщо ви самі не дотримуєтеся того, чого її навчаєте. Діти краще засвоять ваші уроки, наслідуючи ваш приклад. Тому самі проявляйте чесність, смирення, відповідальність і співчуття.

2. Діліться з дитиною своїм досвідом, пов'язаним з моральними цінностями. Розповіді з книг, які вчать дитину чесності або справедливості, гарні, але історії з життя - ще кращі. Діліться з дитиною своїм життєвим досвідом, щоб прищепити дитині моральні якості.

3. Допоможіть дитині познайомитися з моральними цінностями на практиці. Ви мо ... Читати далі »

Переглядів: 180 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

ЧИ ВИННА ДИТИНА, що батькам важко?

Дитина не винна, якщо батьки чи інші люди кривдять її, піддають насиллю або ігнорують. Хоча причини, з яких люди поводяться саме так, можна зрозуміти (вони можуть бути неспроможними впоратись із власними проблемами), однак, дитина в цьому не винна.

Часто діти не в змозі зрозуміти, що до них ставляться неналежно, і зрозуміти через які обставини й досвід батьки не в змозі про них достатньо потурбуватись - дитина просто страждає і зазнає травм, формує викривлену самооцінку про себе та вірить у те, що сама в усьому винна.

Якщо батькам важко зі своїми дітьми, то їхнє завдання - пошук підтримки (у інших дорослих людей). Дитина не може брати на себе відповідальність за вирішення складних ситуацій у сім'ї.

Діти мають почуття і потреби. Вони п ... Читати далі »

Переглядів: 159 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

Спільний рейд на воді з рятувальниками
13 ДПРЧ Головного управління
ДСНС України у Запорізькій області.

З метою недопущення загибелі та травмування людей на водних об'єктах, 13 серпня волонтери Енергодарського міського центру соціальних служб для сімей, дітей та молоді спільно з рятувальниками провели профілактичний рейд в місцях масового відпочинку мешканців міста Енергодар.
Під час заходу громадянам доведено інформацію про перелік визначених місць відпочинку біля води та правила безпечного поводження на воді.
Також було звернуто увагу на те, що особливо пильно потрібно слідкувати за дітьми, адже безконтрольні дитячі пустощі у воді можуть закінчитись трагедією. Нагадали також, що купання в нетверезому стані може бути дуже небезпечним – найчастіше саме купання в стані ... Читати далі »

Переглядів: 149 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЩО РОБИТИ, ЯКЩО ЛЮДИНА ТОНЕ? ДОПОМОГА ПРИ УТОПЛЕННІ

Триває пора відпусток та період, коли люди шукають місця, де можна врятуватися від спеки. Найчастіше такими локаціями бувають озера, річки та моря

Переглядів: 155 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

 

Завдання маніпулятора - змусити жертву робити те, що вона робити не хоче, порушуючи її особисті кордони. Ось кілька принципів, які допоможуть захиститися від таких атак.

1. Сталість.

Недостатньо сказати щось один раз, щоб маніпулятор залишив вас у спокої: потрібно повторювати одне і те ж постійно, непохитно, регулярно. Днями, тижнями, місяцями. Пам'ятайте, що ви боретеся за своє життя і свободу, захищаєте себе від метафоричного вовка. Говоріть про свої кордони постійно, не дозволяйте їх порушувати.

2. Спокій.

Маніпулятор прагне вивести вас з рівноваги, тому що, коли емоції зашкалюють, ми перестаємо тверезо мислити і починаємо робити помилки. Майстри бойових мистецтв знають, що розлютити супротивника - практично те ж саме, що виграти бій. Говоріть спокійно, по ... Читати далі »

Переглядів: 148 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)


Про важливі інтимні теми, які є в житті кожного, і від яких залежить безпека, та й самооцінка?

Щоб говорити з дитиною спокійно, інформативно й з підтримкою - батькам перш за все варто розібратися з власними емоціями, з власним соромом, який на жаль часто прищеплювався нам в дитинстві в занадто великій мірі.

Переглядів: 158 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

Що таке булінг?
Булінг — це умисна, повторювана агресивна поведінка з метою завдати іншому фізичної, моральної чи емоційної шкоди. Це досить поширене явище серед школярів і не є чимось новим: перші згадки про нього датуються 16 століттям.
Небезпека булінгу не тільки у тому, що дитина може бути скривджена, замкнеться у собі, стане невпевненою, матиме складнощі з довірою до інших.

Підводна брила — навіть один випадок насильства формує модель поведінки. І жертви, і булера, і свідків.

Жертви булінгу у майбутньому з більшою ймовірністю вступатимуть у деструктивні стосунки, не зможуть відстоювати особисту думку та страждатимуть від домашнього насильства.
Дослідження булінгу досить ускладнене тим, що попри факт існування двох сторін — кривдника та жертви, є ще третя ст ... Читати далі »

Переглядів: 151 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

«Ще хоч слово»: 5 неочікуваних форм психологічного насильства стосовно дітей. І до чого це призводить у майбутньому.

Психологічне насильство має багато підвидів і, на жаль, багато з них настільки звичні для нас, що ми не помічаємо, як здійснюємо його стосовно себе, інших і навіть власних дітей. Багато з форм психологічного насильства досі входять в норми виховної системи, передаються з покоління в покоління і тим самим підтримують культуру насильства в суспільстві, даючи мовчазне право на подібне спілкування.

Газлайтінг
Форма психологічного насильства, заснована на маніпулятивних діях, основна мета яких — змусити людину сумніватися в об’єктивності свого сприйняття, а також в самій реальності.
Як це виглядає в площині відносин «батько — дитина&raq ... Читати далі »

Переглядів: 154 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

Переглядів: 158 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

Чи можливо нехтувати потребами дитини ще До її народження? Як не дивно - так.
Матері, які вживають алкоголь під час вагітності, нехтують потребами дитини та піддають ризику її життя та здоров'я.
Фетальний Алкогольний Синдром (ФАС) – сукупність психічних і фізичних порушень, які можуть розвиватись у плода через високий рівень вживання алкоголю.

Діти з ФАС:

• відстають у зрості і масі тіла;

• мають характерні особливості зовнішності – лицьові аномалії;

• можуть мати проблеми зі слухом і зором;

• гірше навчаються елементарним речам;

• мають проблеми з пам’яттю і увагою; труднощі у навчанні в школі;

• гірше контролюють свої емоції і поведінку;

• можуть потребувати допомоги спеціальних педаго ... Читати далі »

Переглядів: 155 | Додав: fialka | Дата: 31.08.2020 | Коментарі (0)

Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz