Енергодарський міський центр соціальних служб Субота, 04.05.2024, 21:19
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Серпень » 31 » Що допоможе протистояти маніпуляторам?
13:52
Що допоможе протистояти маніпуляторам?

 

Завдання маніпулятора - змусити жертву робити те, що вона робити не хоче, порушуючи її особисті кордони. Ось кілька принципів, які допоможуть захиститися від таких атак.

1. Сталість.

Недостатньо сказати щось один раз, щоб маніпулятор залишив вас у спокої: потрібно повторювати одне і те ж постійно, непохитно, регулярно. Днями, тижнями, місяцями. Пам'ятайте, що ви боретеся за своє життя і свободу, захищаєте себе від метафоричного вовка. Говоріть про свої кордони постійно, не дозволяйте їх порушувати.

2. Спокій.

Маніпулятор прагне вивести вас з рівноваги, тому що, коли емоції зашкалюють, ми перестаємо тверезо мислити і починаємо робити помилки. Майстри бойових мистецтв знають, що розлютити супротивника - практично те ж саме, що виграти бій. Говоріть спокійно, повільно, монотонно. Відповідайте повторенням одних і тих же фраз на кожну спробу посунути ваші кордони, і маніпулятор зрозуміє, що ви йому не по зубах.

3. Уміння прощати себе.

Найбільше «психологічні хижаки» люблять грати на почутті провини. Вони чекають будь-якої, навіть дрібної помилки, роздмухують з неї трагедію і змушують жертву відчувати себе винною, а значить - намагатися зробити все, що зажадає маніпулятор. Щоб протистояти цьому, навчіться прощати себе.

4. Уміння справлятися зі страхом.

Страх - ще одна емоція, на якій зазвичай грають маніпулятори. Вони можуть розповідати страшилки про знайомих, узагальнювати висловлювання фразами типу «так всі знають, що ...», наганяти на жертву страх, змушувати її впадати в паніку.

«Психологічний вампір» може взяти окремі епізоди життя людини і виставити все так, ніби вони повторюються систематично. Наприклад: «Та кому ти будеш потрібна одна після 30, та ще з дитиною? Пам'ятаєш, як тітка Женя пішла від чоловіка в такому віці? Вона до цих пір не вийшла заміж, а пройшло вже 10 років. І твоя троюрідна бабця теж померла на самоті. І ти залишишся одна, і стакан води тобі перед смертю ніхто не подасть, якщо зараз підеш від мене».

Щоб впоратися з таким тиском, навчіться вчасно включати логіку і розрізняти епізоди і закономірності. Задайте собі просте запитання: це дійсно правило або тільки окремий випадок?

Переглядів: 149 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Серпень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz