Енергодарський міський центр соціальних служб Субота, 04.05.2024, 19:07
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Квітень » 18 » Увага!Нова соціальна послуга-послуга денного огляду
20:34
Увага!Нова соціальна послуга-послуга денного огляду

УВАГА!!!
          Енергодарський міський центр соціальних служб запрошує жителів міста Енергодар, які виховують дитину з інвалідністю, скористатися новою соціальною послугою – послугою денного догляду. 
          09 квітня 2021 р. на сесії восьмого скликання Енергодарської міської ради за ініціативою ЕМЦСС було розглянуто питання про необхідність створення служби денного догляду відповідно до потреб Енергодарської територіальної громади у денному догляді за дітьми з інвалідністю, що дають право на надання їм відповідно до законодавства соціальних послуг та з метою забезпечення основних напрямків роботи Енергодарського міського центру соціальних служб.
  Ухваленням даного рішення передбачено збільшення загальної  чисельності Енергодарського міського центру соціальних служб на 3 штатних одиниці, а також забезпечення фінансування та виконання Програми розвитку системи соціальних послуг для сімей, дітей та молоді на 2017-2021 роки  зі змінами (шляхом закладання коштів в бюджеті міста у 2021 році на оплату праці залучених спеціалістів).
 Соціальна послуга денного догляду - комплекс заходів, що здійснюється протягом робочого дня суб’єкта, що надає соціальну послугу денного догляду, і спрямований на створення умов забезпечення життєдіяльності осіб, які частково або повністю втратили здатність/не набули здатності до самообслуговування, без надання їм місця постійного проживання.
 Соціальна послуга денного догляду передбачає перебування дитини з інвалідністю (з 3-х до 18 років) з понеділка по п’ятницю понад 2-х  годин без супроводу батьків в приміщенні ЕМЦСС. Протягом цього часу до роботи з дитиною будуть залучатися вузькі спеціалісти: вихователь, помічник вихователя, логопед, дефектолога, практичний психолог, масажист, майстер з естетичних занять, занять з рукоділля. З дітьми будуть працювати висококваліфіковані спеціалісти, застосовувати сучасні методики. Для проведення занять в кабінетах є сучасне обладнання, вони оснащені різним приладдям для розвитку моторики, тактильних відчуттів, є зал фізкультури з тренажерами, обладнанням Альма, сенсорна кімната, кабінети логопедичний, психологічний тощо.
         Необхідною умовою для отримання даної соціальної послуги є:
- письмова заява про надання соціальної послуги денного догляду (від батьків або законного представника дитини з інвалідністю до Енергодарського міського центру соціальних служб);
- копія паспорту законного представника дитини;
- копія свідоцтва про народження дитини з інвалідністю; 
- копія медичного висновку про інвалідність;
- копія індивідуальної програми реабілітації дитини з інвалідністю (за наявності);
- медична довідка про епідоточення та відсутність протипоказань щодо відвідування групи;
- медичний висновок про потребу в соціальній адаптації та відсутність медичних протипоказань для перебування в колективі.
 Підстави для відмови у наданні соціальної послуги:
 1. Якщо суб’єкт нездатний задовольнити індивідуальні потреби отримувача соціальної послуги.
 2. Проживання в іншій адміністративно-територіальній одиниці.
 3.  Наявність медичних протипоказань для надання соціальної послуги денного догляду (у тому числі усі хвороби в гострому періоді, що потребують стаціонарного лікування, зокрема у спеціалізованих закладах (відділеннях) охорони здоров’я, гострі інфекційні захворювання, гострі стадії психічних захворювань і хронічні психічні захворювання у стані загострення).
 4. Часті судомні напади та їх еквіваленти (епілепсія з частими генералізованими судомними нападами).
 5. Захворювання, що супроводжуються тяжкими порушеннями поведінки, небезпечними для дитини та її оточення (за умови не супроводження дитини її батьками або законними представниками).
 6. Залежності від психоактивних речовин, психічних захворювань, що потребують перебування на спеціальному диспансерному обліку.
 Прийом громадян з даного питання розпочнеться з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 12.00 (починаючи з 19.04.2021).

Переглядів: 114 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz