Енергодарський міський центр соціальних служб Середа, 08.05.2024, 21:11
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Січень » 30 » Речі, які скорочують наше життя.
08:52
Речі, які скорочують наше життя.

 

У світі постійно проводяться дослідження щодо основних факторів, що скорочують наше здоров’я. Серед них є фактори, що безпосередньо пов’язані з нашою поведінкою, звичками та способом життя. З-поміж них ми визначили основні, на які ми можемо вплинути.

Куріння. Воно скорочує наше життя в середньому на 10-15 років. Тютюнокуріння – це найбільш значущий поведінковий фактор ризику, який можна попередити. Киньте курити – і ви збережете здоров’я та гроші. З кожною хвилиною та годиною організм буде оздоровлюватися та позбавлятися токсинів, які роками накопичувалися з тютюновим димом.

Гіподинамія - це обмеження рухової активності людини (за день менше ніж 5-7 тис. кроків). Найгірше – коли людина настільки мало рухається, що стоїть на ногах менше 1 год/на день. Тому загальна порада: долайте пішки хоча б декілька кілометрів на день. Намагайтеся активно рухатись (хоча б 20-30 хв щодня).

Неправильне харчування. Найбільша сучасна проблема в харчуванні – це переїдання та споживання нездорової їжі та напоїв. Насамперед такими продуктами вважаються солодкі напої, м’ясні продукти глибокої переробки, зокрема консерви, кондитерські вироби, занадто жирні, солоні та солодкі продукти.

Нестача сну. Протягом останніх десятиліть фахівці фіксують тенденцію до скорочення тривалості та якості сну в людей. Нагадуємо, що для дорослих людей тривалість нічного сну повинна бути не менше 7-8 год.

Стреси. Більш метушливий спосіб життя, багатозадачність, підвищений темп життя, інформаційне перевантаження – це все спричиняє розлади психічного стану та призводить до життя в постійному стресі. Психологи та психіатри постійно наголошують на такому способі життя, що буде зменшувати тривалість та силу стресів.

Зловживання алкоголем. Зловживання алкоголем порушує психічне здоров’я, призводить до розладів психіки та поведінки. Також це може призвести до травм та смерті тих, хто напивається, та тих, хто поруч з ними. Травми та загибель від дорожньо-транспортних пригод – це теж наслідки вживання алкоголю.

Недбале відношення до свого здоров’я. Коли люди не слідкують за станом свого здоров’я, не проходять вчасно профілактичні обстеження, аналізи та рідко консультуються з лікарем.

Вважається, що здорова людина має принаймні 1 раз на 1-2 роки проходити обстеження, які має порекомендувати сімейний лікар.

Не скорочуйте собі життя шкідливими звичками, а навпаки, свідомо підтримуйте своє здоров’я!

Переглядів: 133 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz