Енергодарський міський центр соціальних служб Субота, 04.05.2024, 21:02
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Квітень » 18 » Про придбання житла для особи із числа дітей-сиріт.
20:40
Про придбання житла для особи із числа дітей-сиріт.

В грудні 2020 року до Енергодарського міського центру соціальних служб надійшов лист від служби у справах дітей Запорізької державної адміністрації Запорізької області про соціальний супровід дитини, якій призначено грошову компенсацію.
Дівчина була поставлена на квартирний облік в 2014 році в с.Біленьке Запорізького району Запорізької області для отримання державного житла. 
Оскільки, згідно пункту 25 Порядку та умов,  грошова компенсація може бути використана на придбання житлового приміщення в прийнятих в експлуатацію житлових будинках у будь-якій адміністративно-територіальній одиниці, дана особа виявила бажання придбати житло саме  в м.Енергодар.
Згідно з пунктом 18 Порядку та умов надання у 2020 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877, в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року для здійснення соціального супроводу був призначений провідний фахівець із соціальної роботи Ірина Шапкіна, яка надала допомогу у відкритті спеціального рахунку, соціальну послугу консультування та оформлення права власності на нього, а також здійснювала заходи, спрямовані на забезпечення права дитини та житло.
Результатом довготривалої  роботи з даною особою  із числа дітей-сиріт стало придбання, завдяки наданій їй грошовій компенсації, однокімнатної квартири в м.Енергодар у відповідності до норм чинного законодавства України. Квартиру обирали відповідно до параметрів, які визначено постановою Кабінету Міністрів України. Зокрема, це стосувалось граничної вартості метражу та вартості квартири в цілому. Згодом обраний варіант помешкання був наданий на розгляд комісії, яка і прийняла рішення про обрання саме цієї квартири, площа якої складає 35 кв.м.
Нова власниця дуже задоволена квартирою. Поряд з помешканням є дитячий садок, розвинена транспортна інфраструктура, крамниці. В квартирі встановлені нові вікна, зроблений сучасний ремонт, є сантехніка та комунікації, облаштована ванна кімната. 
Спеціалісти Енергодарського міського центру соціальних служб привітали свою підопічну  з придбанням власного житла,  з такою радісною і важливою подією. Побажали  щастя і затишку в новому будинку, великих успіхів у будь-якій діяльності. Маємо надію, що нове житло стане затишним куточком у житті і самим комфортним місцем на землі.
Така підтримка від держави дає змогу з оптимізмом дивитись в майбутнє. 
Спеціалісти ЕМЦСС щиро завдячують колегам районної комісії Запорізької районної державної адміністрації Запорізької області за співпрацю та допомогу, а також усім, хто здійснив  мрію дівчини на власну оселю!

Переглядів: 121 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Квітень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz