Енергодарський міський центр соціальних служб Середа, 08.05.2024, 13:34
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Лютий » 8 » Про користь ЕМОЦІЙНОГО інтелекту.
16:47
Про користь ЕМОЦІЙНОГО інтелекту.

 

Сьогодні багато вчених підтверджують, що ЕМОЦІЙНИЙ ІНТЕЛЕКТ відіграє в успішності та загальному благополуччі людини більшу роль, ніж IQ. Розвивати емоційний інтелект краще і легше в дитинстві, та батьки можуть допомогти в цьому своїм дітям.

Емоційний інтелект і емоційність – це не одне і те ж. Висока емоційність – це бурхлива реакція людини на навколишній світ. Емоційна людина, наприклад, буде жестикулювати і зітхати під час перегляду цікавого фільму. Але це не буде говорити про її розвинений емоційний інтелект.

Емоційним інтелектом володіє людина, яка вміє:

- розуміти і сприймати власні емоції;

- керувати своєю поведінкою під час тих чи інших емоцій;

- розуміти, які емоції відчувають інші люди;

- використовувати знання про свої та чужі емоції для міжособистісного спілкування.

Сучасні психологи вважають, що люди з розвиненим емоційним інтелектом стають хорошими командними гравцями, лідерами. Вони вміють вести переговори і домагатися свого, при цьому залишаючи про себе приємне враження. Професійні знання, звичайно ж, теж потрібні людині для особистісного та кар’єрного зростання. Але емоційного інтелекту ми навчаємося з найбільш раннього віку, причому несвідомо. Тому батькам варто задуматися про майбутнє дітей і допомогти їм розібратися в багатогранному світі почуттів.

Намагайтеся зрозуміти, яку емоцію відчуває дитина. Пам’ятайте, що у дитини не такий багатий словниковий запас і життєвий досвід. Вона може просто не розуміти, що саме ЇЇ засмучує. Тому питання: «Що трапилося?», може залишитися без відповіді. Краще зрозуміти суть навідними питаннями: «Ти не сильно втомився?», «Я бачу, що тобі погано, може, тебе образив однокласник?». Вислухайте відповідь дитини і допоможіть їй описати словами свої почуття.

Картки -ситуації для дітей "Світ емоцій та почуттів" унікальний інструмент, який допоможе у діагностиці та розвитку емоційного інтелекту.

Особливість карток полягає в тому, що герої зображені на малюнках без облич. Ідея в тому, що кожна дитина сприймає ситуацію через призму своїх почуттів і присвоює героям ті емоційні стани, які вважає за потрібне.

Переглядів: 115 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz