Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 11:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Січень » 10 » Правила здорової харчової поведінки
09:52
Правила здорової харчової поведінки

Дедалі більше українців намагаються споживати здорову їжу. Вони ретельно вивчають інформацію про склад продуктів і готують удома смачні страви з натуральних складників, обмежуючи додавання некорисних інгредієнтів, зокрема солі, цукру й надмірної кількості жиру.

Вибір продуктів, приготування та споживання їжі багато українських родин використовує і як спосіб виховання в дітей корисних звичок харчування. Адже харчування сучасної людини визначає стан її здоров’я протягом усього життя, безпосередньо впливає на його тривалість, значно зменшує ризик серцево-судинних захворювань, діабету й раку, тобто найбільш небезпечних захворювань для українців.

Правильне харчування та здорові харчові звички мають бути обов’язковим компонентом сімейного життя кожної людини.

Основні правила здорової харчової поведінки, які мають стати способом життя:

✔ Зосереджуйтеся на споживанні їжі. Якщо ви працюєте за комп’ютером, дивитеся телевізор, читаєте або займаєтесь іншими справами, це часто призводить до надмірного споживання харчів, зокрема нездорових. Тимчасово припиніть робити інші справи й приділіть усю увагу їжі.

✔ Намагайтеся вживати їжу тільки за обіднім столом, уникайте споживання продуктів у ліжку, транспорті, перед комп’ютером тощо.

✔ Швидкість уживання їжі істотно впливає на кількість спожитого, повноцінність насичення й відчуття голоду. Треба їсти повільно, витрачаючи по 20—30 хвилин на основне споживання їжі та 10—20 хвилин на перекуси.

✔ Зробіть спільне споживання страв правилом вашої сім’ї. Це найкраща можливість виховувати здорові харчові звички в дітей, онуків та всіх інших членів родини. Крім того, кожен сніданок, обід і вечеря в сімейному колі — важливий крок до добробуту й зміцнення зв’язків між членами родини.

✔ Не тримайте вдома некорисні продукти, це значно зменшить вірогідність їх споживання.

✔ Уникайте вживання страв і снеків, якщо не відчуваєте голоду. Не плутайте емоції з голодом. Випийте спочатку склянку води, почекайте 10—15 хвилин, і ви зрозумієте, чи справді хочете їсти.

✔ Коли є нестерпне бажання щось з’їсти, почніть з маленького шматочка. Якщо це шоколад — відкусіть один квадратик і посмакуйте його. Спробуйте зупинитися й уникнути споживання великої кількості об’єкта вашого бажання.

Переглядів: 108 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz