Енергодарський міський центр соціальних служб Середа, 08.05.2024, 16:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Серпень » 13 » Як підготуватись до підліткового віку?
10:56
Як підготуватись до підліткового віку?

Возможно, это изображение (текст)

Як підготуватись до підліткового віку?

7 корисних порад від дитячого та підліткового психіатра центру “Коло сім’ї” Лесі Підлісецької

Підлітковий період є особливим часом для самої дитини та її сім’ї. З одного боку, з’являється у дитини більше прав та можливостей, а з другого боку - чимало нових викликів. Тож як підтримати підлітка на цій дорозі?

Ось кілька порад, які допоможуть вам:

✅Будьте проінформовані

Читайте літературу про підлітків. Очікуйте певних змін настрою дитини та будьте готові до збільшення конфліктів мірою того, як вона дорослішатиме як особистість. Батьки, які знають, що очікувати, можуть з цим впоратися краще.

✅Розмовляйте з дітьми про зміни завчасно

Не відкладайте розмови про підлітковий вік, аби дитина не складала помилкові уявлення і не хвилювалася через фізичні та емоційні зміни. Але не перевантажуйте її інформацією - просто дайте відповіді на запитання. Якщо ви не знаєте відповідей, запитайте, наприклад, педіатра. Можна придбати для своєї дитини книги про підлітковий вік.

✅Плануйте спільний час з дитиною

Плануйте особливий час для спільних справ, які вам обом подобаються. Постійна зайнятість, напружений графік, домашні завдання можуть перешкоджати проводити веселий час разом.Тому спільні справи важливо наперед планувати.

✅Звертайте увагу на позитивні моменти

Позитивна увага є обов’язковою для дітей. Старайтеся «ловити» добру поведінку і гарні моменти. Зокрема, відразу відзначте і скажіть щось на кшталт: «Так приємно провели час!» або «Дякую, ти мені так допоміг!». Коли ви помічаєте та коментуєте позитивну поведінку вашої дитини, то заохочуєте її продовжувати поводитися так само.

✅Встановіть правила

Ви не можете (і не повинні) мати правила на все. Встановіть чіткі сімейні правила щодо поведінки та спілкування. Якщо є можливість, залучайте всіх членів сім'ї до їх обговорення. Намагайтеся, щоб правила були позитивними. Наприклад, замість того, щоб сказати «Не будь зневажливим», можна сказати: «Ми говоримо один до одного з повагою».

✅Відстежуйте, що діти дивляться і читають

Інтернет, телебачення - діти мають доступ до величезної кількості інформації. Будьте в курсі всього, що вони дивляться та читають. Не бійтеся встановлювати обмеження часу, проведеного перед комп’ютером чи телевізором. Цікавтеся, з ким вони спілкуються в Інтернеті та що дізнались із засобів масової інформації.

✅Будьте позитивним прикладом

Діти навчаються як поводитись, спостерігаючи за батьками. Ваша поведінка та дії говорять більше, ніж ваші слова. Будьте добрим прикладом для неї, і швидше за все ваша дитина буде вас наслідувати.

Важливо пам’ятати, які б важкі часи не чекали вас попереду, вони приходять і відходять, а міцні стосунки з дитиною допомагають разом це подолати!

Переглядів: 114 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Серпень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz