Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 22:18
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Січень » 17 » Інтернет безпека
09:47
Інтернет безпека

Возможно, это изображение (текст)

Важко уявити сучасне життя без Інтернету: ми постійно щось шукаємо, дивимось чи читаємо в мережі. Діти, як і всі ми, сприймають це частиною своєї буденності.

Інтернет - простір, де дитина може дізнатися багато нового та цікавого, проте водночас в цьому середовищі існує безліч небезпек. Тож, давайте поговоримо, як зробити користування Інтернетом безпечним.

❗️Контроль та знання контенту

Все залежить від віку, але для зовсім маленьких дітей батькам точно слід встановлювати “батьківський контроль”. Ця функція відділяє безпечний та загрозливий контент та існує в багатьох соціальних мережах та платформах.

‍‍‍ Так, TikTok вже давно дозволяє мати спільний профіль зі своєю дитиною. Така опція надає змогу обмежувати контент певного профіля, відео чи хештега; обирати, хто може бачити профіль дитини, коментувати її відео та інш. Instagram планує ввести “батьківський контроль” із березня 2022 року. Таку функцію можна включити також на Youtube або існує альтернатива - додаток YouTube Kids, де загрозливі відео є автоматично виключеними. Також можна встановлювати спеціальніі додатки, наприклад, такі як Family link. Цей додаток контролює запити в Google та YouTube, обмежує час користування ігор за бажанням батьків.

Такі дії не будуть зайвими і для підлітків, але, якщо для тінейджера це буде певним нововведенням, варто обговорити це завчасно та пояснити причини встановлення таких обмежень. Якщо це не викликає агресії та спротиву в дитини, можна таким чином вберегти дитину від неприємного контенту.

Окрім контролю, варто розмовляти із дітьми на цю тему та освітлювати, чому певний контент може бути загрозливим. Також необхідно знати, чим цікавиться дитина, тоді ви зможете проаналізувати, чи є цей матеріал небезпечним.

Попереджуйте дитину про правила користування соціальними мережами, зверніть увагу на тому, щоб не поширювати фото, відео чи дописи, що містять особисті дані.

Окрім того, не варто позначати геолокацію, вести переписку із незнайомими людьми, пересилати комусь свої фото чи відео, вступати в групи чи підписуватись на сторінки, що закликають до агресії, аутоагресії та нездорових ідей.

Переглядів: 107 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz