Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 01:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Лютий » 9 » Інтернат - не місце для дитини!
21:48
Інтернат - не місце для дитини!

 

Право дитини на сім’ю прописано всіма законами. І це не лише законодавча норма, а і закон природи. Тільки в сім’ї дитина пізнає любов, почуває себе щасливою, вчиться будувати власну сім’ю, адже батьки не тільки дають їй життя, а й відповідають за догляд та виховання, передають досвід поколінь, прищеплюють моральні цінності та духовність, задовольняють щоденні потреби. На жаль, є діти, які не мають можливості виховуватися у біологічній сім’ї. За певних обставин вони залишилися без батьківського піклування. Дитинство дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування проходить в інтернатних закладах.

Зараз значна увага з боку держави приділяється реформуванню системи інституційного догляду, а законодавством визнано важливість зростання дитини в сім’ї. Якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, є альтернатива – влаштування у дитячий будинок сімейного типу.

Метою створення дитячого будинку сімейного типу є

забезпечення належних умов для виховання в сімейному оточенні

дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Дитячий будинок сімейного типу розрахований на проживання до 10-ти дітей, насамперед, родинних груп дітей незалежно від віку та статі, що є дуже важливим, бо зберігаються родинні зв’язки між дітьми і вони разом зростають. Разом з дітьми проживають батьки-вихователі. Батьками – вихователями може бути подружжя або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, які беруть за плату на виховання та спільне проживання не менш як 5 дітей - сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

Дитина зберігає свій статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування та користується усіма відповідними пільгами.

Держава забезпечує всебічну підтримку дитячого будинку сімейного типу, а саме: щомісячну державну соціальну допомогу на утримання дітей, грошове забезпечення батькам-вихователям за надання соціальних послуг, соціальне супроводження родини.

Період, протягом якого особи вважалися батьками-вихователями у дитячому будинку сімейного типу, зараховується до їх загального трудового стажу.

Дитячий будинок сімейного типу може бути створений на власній

житловій площі кандидатів у батьки-вихователі або орендованій

житловій площі (за умови укладення договору оренди не менше ніж на

п’ять років та нотаріального посвідчення такого договору) за

наявності відповідних санітарно-гігієнічних і побутових умов

(необхідної житлової площі, житлового приміщення у належному стані

(в тому числі санітарному), необхідних меблів, побутової техніки

та інших предметів тривалого вжитку, умов для проживання,

виховання та розвитку дитини).

В м.Енергодар ефективно функціонують 2 дитячих будинка сімейного типа, в яких виховується 15 дітей-вихованців. Одна сім’я проживає у службовій квартирі, наданою в користування міською владою, інша у власному будинку. Всі діти забезпечені одягом, взуттям відповідно до сезону та потреб, харчуванням, предметами особистої гігієни, іграшками, книжками, канцтоварами. Батьками-вихователями створені необхідні умови для забезпечення індивідуальних потреб кожної дитини.

Можливо, і Ви наважитеся подарувати дитині родинний затишок, турботу ваших сердець? Якщо так, запрошуємо Вас до співпраці за адресою: Енергодарський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, вул.Козацька, буд.17, каб. №3 - Ірина Олександрівна, тел. 6 19 54.

Переглядів: 111 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz