Енергодарський міський центр соціальних служб Середа, 08.05.2024, 06:28
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Січень » 18 » Діти мріють жити в сім"ї
20:19
Діти мріють жити в сім"ї

Дух новорічних свят - в очах дітей. Їхня віра в дива відгукується в нас і, хоч на трохи, теж змушує повірити. Мабуть, тому нам хочеться робити для дітей свято, особливо для тих, хто найбільше сподівається на чудо - дітей в інтернатах. От тільки чудо дорослі розуміють інакше, ніж ці діти. Бо мрія кожної дитини в інтернаті - жити в люблячій сім’ї . Тож дорослі з цукерками та іграшками виглядають для них радше як відкуп від нещасливого дитинства, ніж як справжнє диво.

Ось кілька порад як допомагати дітям і не нашкодити їм.

 Ставати усиновителями чи батьками-вихователями дитячих будинків сімейного типу. Жити в люблячій родині (а це не завжди біологічна сім’я) - це право кожної дитини. Тільки в сім’ї дитина може нормально соціалізуватись і повноцінно розвиватись, що підтверджується дослідженнями https://bit.ly/2Wp83Kw.

Стати наставником для дитини, яка живе і виховується в інтернаті. Бути наставником - значить регулярно бачитись і спілкуватись з дитиною, цікавитись нею, бути для неї прикладом дорослого і прикладом того, як будувати довгострокові відносини. Дитина має розуміти, що в її житті є доросла людина, якій вона може довіряти і радитись. Якщо ви добре знаєте дитину і її вподобання, тоді немає нічого поганого і в тому, щоб подарувати їй іграшку чи цукерки на свята. Для того, аби офіційно стати наставником, зверніться до центру соціальних послуг у своїй громаді/місті.

 Жертвувати гроші надійним фондам, які працюють над реформуванням інтернатної системи чи комплексно і систематично працюють з дітьми в інтернатах. Перевіряйте звітність організації - куди саме і на що витрачаються кошти.

Допомагати сім’ям з дітьми у скрутній ситуації, щоб попередити потрапляння дитини в інтернат. ЮНІСЕФ разом із

Міністерство соціальної політики України

та

Українська мережа за права дитини

проводили моніторинг сімей, у які на час карантину через #COVID19 повернулись діти з інтернатів. Моніторинг показав, що часто сім’ям бракує елементарних речей, які могли б зберегти родину. Наприклад, слуховий апарат для дитини чи спеціальне ліжко для дитини з інвалідністю. Якщо хочете допомогти, зверніться до центру соціальних служб у вашому місті, спеціалісти мають списки потреб сімей, також можна звернутись до Української мережі за права дитини. Або подивіться навкруги, можливо, хтось із ваших знайомих потребує допомоги.

Переглядів: 128 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz