Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 18:51
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Травень » 18

В рамках надання соціальної послуги соціального супроводу сім’ям, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, 14 травня 2021 року для вище зазначеної категорії дітей проведену правову зустріч за участю головного спеціаліста Енергодарського бюро правової допомоги Оксани Вьодрушкіної.

Під час зустрічі були розглянуті питання: житлові, майнові права дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, прийняття спадщини, оформлення спадщини, постановка на квартирний облік та соціальний квартирний облік за місцем походження дитини після досягнення 16-річного віку.

Діти проявили активність, задавали питання: як отримати соціальне житло, які причини відмови у постановці на квартирний облік, як позбавити особу права користування жилим приміщенням, зняття з реєстрації місця проживання.

Таким чино ... Читати далі »

Переглядів: 134 | Додав: fialka | Дата: 18.05.2021 | Коментарі (0)

Мама, матуся, матінка, мамочка…. Скільки емоцій, відчуттів та мурашок виникає по тілі в кожного, хто почує це слово. Хіба хтось може бути ближчим за неї? Вона дарує нам життя, вчить усіх життєвих почуттів, оберігає від негараздів, допомагає у всьому, переживає, підтримує, піклується та спостерігає за нами. Матуся завжди поруч зі своєю дитиною, завжди у її серці.

В травні відзначається одне з найбільш зворушливих свят року –День Матері, оскільки споконвіку мама була для кожного найдорожчою та найріднішою людиною.

14 травня 2021 року з нагоди відзначення Дня Матері для жінок-отримувачів послуг в Енергодарському міському центрі соціальних служб була організована та проведена арт-зустріч «Мандала мого щастя».

Мета зустрічі - гармонізація психоемоційного стану через зняття внутрішнього напруження, проведення ча ... Читати далі »

Переглядів: 123 | Додав: fialka | Дата: 18.05.2021 | Коментарі (0)

День матері – одне з самих зворушливих свят, тому що кожен з нас з дитинства і до своїх останніх днів несе в своїй душі єдиний і неповторний образ – образ своєї мами, яка все зрозуміє, простить, завжди пожаліє і буде самовіддано любити, незважаючи ні на що.

Так 13.05.2021 р. на базі Енергодарського міського центру соціальних служб відбулося Святкове засідання клубу «Ластівка» для сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах на тему: «Єдиній мамі на світі», присвяченого до Дня Матері.

Святкували свято з солодощами, конкурсами, віршами та піснями. Тематика заходу створила гарний настрій та подарувала безліч позитивних емоцій. Наприкінці заходу дітей та їх матусь чекав святковий стіл у вигляді солодощів, який допомогла організувати фізична особа-підприємець Людмила Шибаєва магазин «Ласунчик&r ... Читати далі »

Переглядів: 137 | Додав: fialka | Дата: 18.05.2021 | Коментарі (0)

З метою популяризації створення сімей патронатних вихователів, 14 травня 2021 року провідним фахівцем із соціальної роботи Енергодарського міського центру соціальних служб Іриною Шапкіною для нових спеціалістів Центру, які надають соціальну послугу денний догляд проведено інформування про форму тимчасового догляду і виховання дитини, яка перебуває у складних життєвих обставинах – патронат.
Під час заходу були розглянуті питання: що таке патронат, яку підтримку будуть отримувати патронатні вихователі, термін перебування дитини в патронаті, основні завдання патронатних вихователів, порядок оплати послуг патронатного вихователя та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя.
Учасники виявляли зацікавленість з даної теми, задавали питання. Фахівцем надані відповіді на запитання стосовно ключових переваг профе ... Читати далі »

Переглядів: 126 | Додав: fialka | Дата: 18.05.2021 | Коментарі (0)

Травень – місяць квітів і свят. Одним із найдушевніших і найтепліших є День Матері. Адже мама - це та стіна, той фундамент, підтримка, які дають змогу встояти, втриматись. Ніхто так не порадіє і не поплаче з нами, як мама. Вона – сонце й небо. Адже саме мати дає життя і веде по життю.

12 травня 2021 р. з нагоди відзначення Дня Матері в Енергодарському міському центрі соціальних служб було організовано та проведено тематичний захід для молоді з інвалідністю та їх батьків (з дотриманням протиепідемічних та профілактичних заходів), в якому прийняли участь 22 особи.

Зі святом учасників заходу привітали директор Центру Тетяна Сидорик та провідний фахівець із соціальної роботи Ірина Волкова.

На початку святкової зустрічі, під керівництвом чарівних ведучих: залученого фахівця Ольги Прожоги та волонтера Центру Ярослави Григи, учасники ... Читати далі »

Переглядів: 120 | Додав: fialka | Дата: 18.05.2021 | Коментарі (0)

Найвища цінність суспільства - людина. Проте з кожним роком збільшується кількість факторів, які негативно впливають на її життя і здоров'я. В більшості випадків ці фактори породжуються самою людиною: науково-технічним прогресом, діяльністю людини, її необачним поводженням з природою. Пожежа - це одне з найбільш розповсюджених небезпечних явищ, які виникають внаслідок легковажного відношення людей, зокрема дітей, до вогню. Характерною особливістю сучасного житла є наявність горючих матеріалів у вигляді меблів, килимів, книжок, одягу, іграшок, побутових приладів, які мають пластмасові корпуси та деталі, предметів побутової хімії, паперу.

Усе це створює підвищену пожежну небезпеку особливо при порушенні людьми вимог правил пожежної безпеки. Найбільш поширеними причинами пожеж є: необережне поводження з вогнем (у тому числі при палінні) порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електрообладнання, електронагрівальних і газових приладів, пічного опалювання, дитячі ви ... Читати далі »

Переглядів: 116 | Додав: fialka | Дата: 18.05.2021 | Коментарі (0)

В Україні активно розвивається нова соціальна послуга для вразливих сімей з дітьми – патронат над дитиною. Послуга патронату дозволяє запобігти інституційному розміщенню дитини й створити безпечні та належні умови для її розвитку, дає можливість дитині бути почутою, бути поруч з дорослими, які готові професійно пояснити дитині, відповідно до її віку та стану, що відбувається в її житті та житті її родини, окреслити перспективу перебігу подій.

Оскільки в м.Енергодар відсутня послуга із термінового влаштування дітей, які не мають статусу позбавлених батьківських прав Енергодарський міський центр соціальних служб регулярно проводить інформаційні заходи щодо популяризації серед громадськості послуги патронату та пошуку кандидатів у патронатні вихователі.

Так, з 30 по 31 квітня 2021 року, з метою привернення уваги до інноваційної соціальної послуг ... Читати далі »

Переглядів: 122 | Додав: fialka | Дата: 18.05.2021 | Коментарі (0)

5 міфів про домашнє насильство:

1. Постраждала людина сама провокує насильство
Будь-який прояв насильства з боку кривдника – це виключно його відповідальність.

2. У шлюбі не буває сексуального насильства
Вас примушують до сексу тоді, коли ви цього не хочете – це насильство. У шлюбі немає місця примушенню до сексу, і кожна людина має право сказати «ні».

3. Б’є — значить любить
Б’є – значить порушує ваші права. Жити в страху, що вас або ваших дітей поб’єють – ненормально. Звертайтеся у поліцію та соціальні служби за допомогою у випадку насильства.

4. «Навіть якщо він мене вб’є, мені ніхто не допоможе»
Саме для руйнування цього міфу ми ще раз наголошуємо на тому, що вар ... Читати далі »

Переглядів: 133 | Додав: fialka | Дата: 18.05.2021 | Коментарі (0)

Переглядів: 110 | Додав: fialka | Дата: 18.05.2021 | Коментарі (0)

Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Травень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz