Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 06:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Січень » 10 » 15 ПОРАД ЗІ СВЯТКОВОЇ КІБЕРБЕЗПЕКИ
09:50
15 ПОРАД ЗІ СВЯТКОВОЇ КІБЕРБЕЗПЕКИ

Возможно, это изображение в мультипликационном стиле (ноутбук и текст)Сьогодні, коли на дворі зимова пора, а у школі – канікули, багато-хто з дітей проводить свій вільний час з улюбленими цифровими гаджетами (які декому уперше в житті цьогоріч презентував Святий Миколай).

‼️Для того, аби зробити перебування Вашої дитини в цифровому просторі безпечним та корисним, пропонуємо 1️⃣5️⃣порад зі святкової кібербезпеки:

Навчіть дитину аналізувати та перевіряти все те, що вона бачить у мережі.

Узгодьте, яку саме особисту інформацію дитина ❗️МОЖЕ ❗️розміщувати в Інтернеті.

Поясніть, що ❌НЕ МОЖНА❌ ні за яких умов розголошувати такі відомості особистого характеру, як номер телефонів, домашню адресу, назву/номер школи, фотографії, реквізити банківських карток та документів батьків.

Не забудьте відключити геолокацію на фотографіях, у месенжерах та при додаванні публікацій в соцмережі.

Допоможіть дитині закрити свою сторінку від незнайомців: відфільтруйте тих, хто може бачити та коментувати фотографії або писати повідомлення.

Навчіть дитину утворювати надійні паролі до своїх акаунтів. Надійний пароль повинен містити не менше 1️⃣2️⃣символів: різноманітні комбінації літер, знаків, цифр. Не використовуйте для паролів імена членів родини або домашніх улюбленців, адреси свого місця проживання або навчання, номери телефонів та автомобілів, важливі для вас дати, назви улюблених спортивних клубів.

Наголосіть дитині, що не слід передавати свої паролі нікому крім батьків (навіть, найближчим друзям).

Допоможіть дитині підключити 2-факторну автентифікацію до акаунту – пароль + додаткове підтвердження входу через попередньо вказаний у налаштуваннях номер мобільного.

Розкажіть, що додавати у «друзі» людей, яких дитина не знає – небезпечно. За профілем 10-річної дівчинки або симпатичного підлітка-ровесника може ховатися 50-річний злочинець.

Порадьте дитині ніколи не погоджуватися на приватний чат із незнайомцями та остерігатися, якщо вони пропонують подарунки за будь-які дії або інформацію.

Не дозволяйте дитині зустрічатися в житті з розвіртуаленими онлайн-знайомими без Вашого дозволу та у відсутності довіреного дорослого. Якщо дитина бажає зустрітися з Інтернет-другом, домовтеся з нею про супровід на цю зустріч.

Покажіть дітям безпечні та корисні сайти, де вони можуть послухати музику, подивитися фільм, скачати гру або навчитись чомусь корисному.

Дитина повинна знати, що публікувати, пересилати або продавати особисті (інтимні) фотографії є вкрай небезпечно і цього не можна робити ні за яких обставин. Якщо такі фото просить надіслати незнайома людина, то небезпека зростає у багато разів.

Навчіть дитину не відкривати листи, які надходять з невідомих електронних адрес: вони можуть містити віруси або фішингові посилання.

Проводьте час із дітьми разом, особливо, під час канікул.

Оберігайте та любіть одне одного‍❤️‍!

Переглядів: 103 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz