Енергодарський міський центр соціальних служб Неділя, 28.04.2024, 07:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Березень » 4 » Всесвітній день імунітету – 1 березня
15:07
Всесвітній день імунітету – 1 березня

Всесвітній день імунітету – 1 березня

У 2002 р за ініціативи World Health Organization (WHO) було прийнято рішення щодо святкування Всесвітнього дня імунітету з метою залучення суспільної уваги до проблем, пов'язаних з поширеністю різних імунних захворювань, а також зі збереженням та зміцненням імунітету. За даними Асоціації клінічних імунологів, у різних країнах світу від 8до 15% населення мають порушення імунної системи, що можуть частково виявлятися в дитинстві, молодості чи середньому віці.

#Імунітет – це сукупність захисних механізмів, які допомагають організму боротися з чужорідними чинниками: бактеріями, вірусами, сторонніми тілами тощо. У вузькому значенні – несприйнятливість організму до інфекційних та неінфекційних агентів та речовин: бактерій, вірусів та інших продуктів, які чужі для організму. Загалом – це здатність організму підтримувати нормальне функціонування під впливом зовнішніх факторів.

Розрізняють 2 поняття: вроджений та набутий імунітет.
Вроджений імунітет передається спадково, як і інші генетичні ознаки.
Набутий імунітет (активно або пасивно набутий) виникає внаслідок перенесеної хвороби або вакцинації і спадково не передається.

Несприятлива екологія, нездоровий спосіб життя, стреси та інші неприємні фактори призводять до того, що навіть сильний імунітет з часом стає більш вразливим. Крім того, мікробам, вірусам і бактеріям, які ми так ретельно виганяємо зі свого життя, нічого іншого не залишається, як мутувати, пристосовуючись до нових умов і нових ліків.

На жаль, у більшості жителів великих міст імунітет ослаблений через погану екологію, неправильне харчування, малу рухливість і нестачу свіжого повітря. Імунітет також може знижуватися в сезонні загострення захворювань. Через зниження захисних функцій нашого організму ми починаємо частіше хворіти, довше одужувати, починається хронічна втома.
Питання «як підвищити імунітет?» стає особливо актуальним.

Правила, які допоможуть вам підтримувати свій імунітет у хорошій формі:
Частіше перебувайте на свіжому повітрі, прогулюйтесь у лісі або в парку. У мегаполісі важко знайти місце далеко від галасливих автомобілів та брудних вулиць, але якщо задатися метою, то можна виявити оазиси хорошої екології навіть у дуже загазованому місті.
Стежте за своїм раціоном – свіжі фрукти та овочі, а також каші повинні постійно бути присутніми в меню. Не переїдайте, зменште кількість жирної, борошняної та смаженої їжі. Приймайте їжу 3-5 разів на день, невеликими порціями, обов'язково снідаючи.
Займайтеся фізичними навантаженнями. Почати можна з легкої ранкової гімнастики, поступово переміщуючись у бік більш інтенсивних навантажень. Привчіть себе до ранкових пробіжок на свіжому повітрі.
Стрес – це ворог нашого організму. Тому необхідно намагатися зберігати максимально позитивний настрій, більше думати про хороше, частіше посміхатися. Психологи впевнені, що оптимізм – це найкраща профілактика будь-якого захворювання!
Хороший сон. Постійне недосипання призводить до збою роботи організму, тому варто раніше ввечері встати з-за телевізора або комп’ютера і вчасно лягти спати. Здоровий сон – це запорука не лише гарного самопочуття, але й хорошого настрою, продуктивної роботи та цікавого, різноманітного відпочинку.
Вакцинація – це ще один дієвий спосіб зберегти здоров’я і не дозволити хворобам підривати імунітет. Від сезонних хвороб теж є вакцини.

Переглядів: 119 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz