Енергодарський міський центр соціальних служб Середа, 08.05.2024, 06:42
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Грудень » 1 » ВІЛ/СНІд - антиретровірусна терапія
08:58
ВІЛ/СНІд - антиретровірусна терапія

Возможно, это иллюстрация (один или несколько человек и текст «центр громадського здоров'я "<можу передати тобі свою любов, але не передам тобі віл"> регулярно приймаю арв-терапю i не передам вðл дитини H=H не визначаеться не передаеться»)

Такі медичні терміни як ВІЛ та СНІД вже стали звичними для нас. Проте, що вони конкретно означають?

ВІЛ — це вірус імунодефіциту людини. Якщо дуже спрощено, то цей вірус атакує нашу імунну систему. Якщо його не лікувати, то це може призвести до СНІДу.

СНІД — це синдром набутого імунодефіциту. Тоді імунна система людини настільки вражена, що навіть звичайна застуда може стати для нас смертельною.

На слові «лікування» у вас могли виникнути питання. Як так? Адже лікування від ВІЛ/СНІД не існує? Насправді це не зовсім так.

ВІЛ можна контролювати завдяки регулярному прийому ліків — антиретровірусній терапії. Ще кількадесят років тому це було неможливим. А сьогодні лише одна таблетка на день може зменшити рівень вірусного навантаження до такого, що не визначається тестом, а отже — не передається.

Це означає, що якщо ви ретельно дотримуєтесь рекомендацій лікаря та регулярно приймаєте препарати, ви не можете нікого інфікувати, навіть, якщо будете займатись сексом без презерватива або народжувати дітей. Непогано, правда?

Також антиретровірусна терапія, пригнічуючи розмноження ВІЛ, сприяє відновленню імунітету, якому було непереливки після зустрічі з вірусом.

А це означає, що ви можете прожити довге та повноцінне життя. З появою антиретровірусної терапії зі смертельного захворювання ВІЛ перейшов у перелік хронічних, які можна взяти під контроль завдяки одній пігулці на день.

Переглядів: 127 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Грудень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz