Енергодарський міський центр соціальних служб Неділя, 28.04.2024, 16:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Березень » 31 » Дитина має жити в сім'ї!!!
10:21
Дитина має жити в сім'ї!!!

 Що потрібно кожній дитині? Відповідь на це запитання проста: безпека, їжа, одяг та житло; увага, любов та піклування дорослого, можливість бути здоровою, мати все необхідне для навчання, розвитку та формування життєвих цінностей. Це реально, якщо поруч з дитиною є дбайливі тато, мама, бабусі, дідусі й інші родичі.
 А якщо батьки втратили роботу чи житло, хворіють або мають залежності, не вміють піклуватися про власних дітей, поводяться з ними жорстоко або недбало, або залишають дітей без догляду? Саме такій дитині може тимчасово прийти на допомогу сім’я патронатного вихователя/виховательки.
 Що таке патронат над дитиною? Патронат - це професійна комплексна послуга, яка передбачає тимчасовиий догляд, виховання та реабілітацію в сім’ї патронатного вихователя дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, та одночасне надання спеціалістами інтенсивних підтримуючих послуг її батькам для вирішення проблем, що призвели до розлучення з дитиною.  
 Основна мета патронату - забезпечити повернення дитини до біологічної сім’ї.
Головне завдання патронату – забезпечити дитині професійний сімейний догляд і виховання на період подолання її батьками складних життєвих обставин, що спричинили влаштування дитини під патронат чи пошук для неї нової родини.
Хто може стати патронатним вихователем? 
Патронатними вихователями можуть стати громадяни України, які не були засуджені та позбавлені батьківських прав, а також мають позитивний досвід виховання дітей і готові проийти навчання з підготовки патронатних вихователів. 
Патронатний/а вихователь/ка відповідають за життя та здоров’я дитини і зобов’язані: забезпечити особистий простір дитині, купувати одяг, годувати, створити умови для навчання та дозвілля, сприяти спілкуванню дитини з батьками, співпрацювати з батьками, з законними представниками дитини та спеціалістами.
Чи отримують грошову винагороду патронатні вихователі? 
Держава гарантує соціальну допомогу на утримання дитини – 2,5 прожиткові мінімуми в залежності від віку або 3,5 для дитини з інвалідністю (1921- 2395 грн), грошове забезпечення за надану послугу – 5 прожиткових мінімумів для вихователя (2270 грн), сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Зараз значна увага з боку держави приділяється  реформуванню системи інституційного догляду та заходам підтримки сім’ї, впровадження інноваційних альтернативних форм виховання, наближених до сімейних. Таким критеріям відповідають: біологічні сім’ї, патронат, усиновлення, прийомні сім’ї, опіка та піклування, дитячі будинки сімейного типу.
Кожна дитина має право на те, щоб гармонійно розвиватися, отримувати необхідний догляд, індивідуальний підхід та любов в сім’ї. Жоден найкращий та найсучасніший заклад інституційного догляду не може забезпечити дитині те, що вона отримує у сім’ї. Тільки в сімейному середовищі можливе забезпечення індивідуального підходу до дитини, необхідного догляду та гармонійного розвитку. 
Наразі із 182 патронатних сімей, які допомогли понад 900 дітей в Україні,  у Запорізькій області лише 5.
На превеликий жаль в м.Енергодар відсутня послуга із термінового влаштування дітей, які не мають статусу позбавлених батьківських прав. 
Тому, Енергодарський міський центр соціальних служб ЗАКЛИКАЄ небайдужих громадян, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки  до співпраці за адресою : м.Енергодар, вул. Козацька 17,  каб.№3,  тел.: 6-19-54, 066 153 4739 – Ірина Олександрівна.

Переглядів: 131 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Березень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz