Енергодарський міський центр соціальних служб П`ятниця, 26.04.2024, 16:14
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Серпень » 22 » Альтернатива інтернатам та притулкам
09:18
Альтернатива інтернатам та притулкам

Діти повинні рости в рідній сім’ї, з мамою і татом. Адже родина є тим природним середовищем, де відбувається розвиток особистості дитини. Та буває так, що життя дітей в сім’ї стає нестерпним, сповненим байдужості батьків, а деколи й насилля. Причин, які призводять до складних життєвих обставин і унеможливлюють проживання дитини у родині, – безліч. Тоді постає питання вилучення дитини з біологічної сім’ї.

Саме з метою забезпечення прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, надання їй та її рідним послуг, спрямованих на повернення в родину, створюються сім’ї патронатних вихователів.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітації дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин.
Патронат є альтернативою державним інтернатам та притулкам. Діяльність сімей патронатних вихователів дає можливість уникнути рішення щодо позбавлення батьківських прав тих татів і мам, яким була потрібна допомога у налагодженні життя.

Створити сім’ю патронатного вихователя – це не тільки можливість врятувати чиюсь родину, але й змога вирішити проблеми власного працевлаштування з достойною грошовою винагородою. Патронатний вихователь за свою роботу, яку виконує за договором, отримує грошове забезпечення у розмірі п’яти прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць. Також патронатний вихователь отримує соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю дитину у розмірі двох прожиткових мінімумів для дітей відповідно віку на місяць. Соціальна допомога використовується патронатним вихователем у повному обсязі для забезпечення повноцінного харчування, виховання, навчання та розвитку дитини відповідно до її потреб.

Термін перебування дитини у патронатній родині визначається індивідуально в залежності від потреб дитини та процесу вирішення питання щодо її повернення в рідну сім’ю або влаштування під опіку/піклування, усиновлення, в прийомну родину чи дитячий будинок сімейного типу, в середньому складає до 3-х місяців, але в окремих випадках може бути подовжено до 6 місяців.

Хто може стати патронатним вихователем?

Патронатними вихователями можуть бути громадяни України віком від 35 до 60 років (для жінки) і від 35 до 65 років (для чоловіка), які перебувають у зареєстрованому шлюбі; проживають на спільній житловій площі; мають позитивний досвід виховання дітей; одна (один) з яких виконання обов’язків патронатного вихователя не поєднує з іншою трудовою діяльністю; пройшли курси спеціальної підготовки; відповідають іншим вимогам, визначеним  чинним законодавством.

Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною. Патронатними вихователями не можуть бути особи, зазначені у статті 212 Сімейного кодексу України, а також особи, чиї діти були засуджені, перебувають або перебували у конфлікті з законом.

За детальною інформацією звертайтесь у Енергодарський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді: вул. Козацька, 17, кабінет 3, тел. (06139) 6-19-54. «Телефон Довіри»: 5-93-11, 095-666-68-46, 067-842-24-02.

Переглядів: 324 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Серпень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz