Енергодарський міський центр соціальних служб П`ятниця, 03.05.2024, 12:55
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Жовтень » 30 » Про проведену виїзну екскурсію «Мелітополь – гостинне місто»
09:52
Про проведену виїзну екскурсію «Мелітополь – гостинне місто»

За фінансування з міського бюджету, сприяння міської влади та депутатського корпусу, на виконання п.2.3 Програми розвитку системи соціальних послуг для сімей, дітей та молоді на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням Енергодарської міської ради від 27.01.2017 №15, 26 жовтня 2019 року 28 дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають на обліку в Енергодарському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді як такі, що опинились у складних життєвих обставинах мали можливість взяти участь у виїзній екскурсії до м.Мелітополь «Мелітополь – гостинне місто».
Діти відвідали страусину ферму та зоопарк "Страус-Південь". 
Під час пізнавальної екскурсії дітлахам розповіли про особливості будови страусів та поведінки їх як в дикій природі, так і на фермерських господарствах; продемонстрували як живуть і розвиваються вихованці, що для них робиться кожен день і протягом всього року. Найбільшим з представників є Чорний Африканський страус (зростання до 2,7 м, вага до 156 кг). Цікавим був той факт, що чорні африканські страуси, як і багато інших - полігамні. Тобто сім'я складається з самця і кількох самок. В період висиджування яєць обов'язки розподіляються, віддаючи на піклування кладку самкам днем і самцеві вночі. Екскурсовод розповіла, що незважаючи на габарити - страуси дуже полохливі. Нерідко вони кидають своє потомство, рятуючись втечею від хижаків. Хоча бувають випадки лютою оборони гнізда. 
На території зоопарку діти побачили численну кількість тварин - це і хижі: вовки, лисиці, єноти, леви копитні: антилопи, поні, лами, коні, віслюки, лані. Також три водойми з водоплавними птахами і пеліканами, водойма з кольоровими коропами Коі, і багато інших тварин і птиці. Діти поспілкувалися, погладили і погодували милих і дружелюбних тварин.
Усі мали змогу зробити фото з тваринами, котрі найбільше сподобалися. 
Страусина ферма - це приємне проведення часу як для дітей, так і для дорослих в будь-який час року. Відвідування ферми та зоопарку «Страус-Південь принесло дітям насолоду, позитивні враження та емоції.
Взагалі відвідування зоопарків привчає дітей дивитися на «братів наших менших» добрими очима, виховувати в собі такі почуття, як милосердя, співчутливість, бажання захистити, допомогти, пожаліти. 
Також під час екскурсії діти відвідали Мелітопольський міський краєзнавчий музей - старовинний заклад Запорізької області. 
З дитинства багато хто звик до стереотипу, що музей — це тихо і нудно проведений час серед старих запилюжених речей, які мало що промовляють. Проте, українські музеї вміють подарувати справжню і сильну емоцію, треба тільки захотіти її пережити. 
Діти дізнались, що зібрання музею нараховує понад 45 тис. предметів і складається з археологічної, нумізматичної, етнографічної, художньої, геологічної, палеонтологічної, ботанічної, зоологічної, ентомологічної колекцій. Справжньою окрасою музею є графічні та живописні твори уродженця м. Мелітополь, художника світового значення О. Г. Тишлера. 
Музей – це простір, де історія оживає! Він актуалізує минуле і формує майбутнє.
Відвідування музею залишило в дітей яскраве враження про факти, які їм розповідали, викликало повагу та інтерес до старовини. 
Таким чином, виїзна екскурсія принесла багато корисного та цікавого для світогляду дітей, сприяла підвищенню рівня комунікативних навичок, сформувала навички цікавого та змістовного проведення дозвілля.

Переглядів: 189 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Жовтень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz