Енергодарський міський центр соціальних служб Вівторок, 30.04.2024, 22:04
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Лютий » 14 » Про проведену групу взаємодопомоги.
14:08
Про проведену групу взаємодопомоги.

16 січня 2020 року прийомна мама Джунь Марія Анатоліївна в межах реалізації проекту «Школа порятунку прийомних сімей» за підтримки Громадської спілки «Асоціація прийомних сімей» провела першу в 2020 році групу взаємодопомоги для опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.
Діти, які перебувають під опікою, виховуються в прийомних сім’ях, дитячому будинку сімейного типу, як ніхто інший потребують любові, прийняття та уваги. Їх маленькі життя були наповнені болем, втратами, які не могли не позначитися на їх характері, звичках та поведінці.
Щоб допомогти дітям батьки самі повинні мати достатньо сил та ресурсу, витримки, енергії. При цьому батьки можуть втомлюватись, вигорати, здаватись.
Група взаємодопомоги – це можливість поділитися своїм досвідом, надати підтримку або, навпаки, її отримати, поспілкуватись в колі однодумців. 
Під час зустрічі були розглянуті питання: літнє оздоровлення дітей; стадії адаптації дітей до нових умов проживання, особливості; формування прив’язаності під час адаптації дітей до нових умов проживання; закоханість дітей та реакція на неї батьків. 
Учасники були активними, налаштованими на спілкування, жваво взаємодіяли.
Під керівництвом тренера групи взаємодопомоги Марії Анатоліївни панувало сприятливе, невимушене спілкування, яке активізовувало внутрішні ресурси учасників до пошуку ефективних шляхів розв’язання проблем. 
Вперше до групи взаємодопомоги долучилися прийомні батьки, батьки-вихователі з Василівського та Кам’янко-Дніпровського району.
Такі зустрічі допомагають опікунам, піклувальникам, прийомним батькам, батькам-вихователям стати впевненішими, мотивують на вирішення проблем, аналізу особистісних переживань, спрямовують рухатися в правильному напрямку і розставляти життєві пріоритети.
Висловлюємо подяку за сприяння в участі прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників спеціалістам служби у справах дітей Енергодарської міської ради, Кам’янсько-Дніпровському міському та Василівському районному центрам соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Переглядів: 200 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Лютий 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz