Енергодарський міський центр соціальних служб Субота, 04.05.2024, 23:36
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Травень » 20 » Правила безпеки життєдіяльності серед дітей
13:50
Правила безпеки життєдіяльності серед дітей

    

Дбати про безпеку дітей, прищеплювати навички здорового способу життя, навчати правильно поводити себе в екстремальних ситуаціях – сьогодні це актуальне завдання для всіх дорослих. Адже у нинішній час діти дуже часто потрапляють у небезпечні, скрутні ситуації, вихід з яких не можуть знайти вірно. З початком літнього сезону особливо гостро постає питання безпеки життєдіяльності дітей.

За статистикою Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, лише з початку 2016 року на водних об’єктах загинуло 3 особи. Вдалось врятувати 105 осіб, з них 14 дітей.

Нажаль, чимала кількість пожеж виникає через пустощі дітей з вогнем. Небезпека особливим чином впливає на свідомість дітей, тому саме малеча, при виникненні біди, найбільш гостро відчуває страх, піддається паніці та втрачає контроль над собою.

 З початку року в Запорізькій області виникло 833 пожежі, на яких загинуло 37 осіб, травмовано 23 особи, з них 3 дитини. Натомість, завдяки професійним діям підрозділів служби порятунку врятовано 24 особи, з них 2 дитини.

Так, 26 березня о 09:07 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від сусідів про пожежу. Вони сповістили, що в с. МиролюбовкаВільнянського району горить житловий будинок. Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що вогнем охоплено житловий будинок та домашні речі в ньому на площі 60 кв. м. На момент виникнення пожежі, в будинку знаходились 3-річна дівчинка, 2-річний хлопчик та їх батьки. До прибуття пожежних підрозділів вони самостійно покинули небезпечну зону. На жаль, внаслідок пожежі травмувалась 3-річна дівчинка.

15 березня о 05:25 до Бердянської ЦРКЛ з отруєнням чадним газом поступили троє постраждалих. Подія виникла в одному з будинків по вул. Залізничній. За попередніми даними, мати на вечір розтопила піч вугіллям та воно почало тліти. Сім’я цьому не придала значення й лягла спати. Близько третьої години, мати відчула дискомфорт й задушливість. Почала всіх будити та виводити на свіже повітря. Як з’ясувалося, 19-річна дівчина і двоє малюків, чотирьох і шести років, отруїлися чадним газом. Ймовірна причина нещасного випадку – порушення правил пожежної безпеки при використанні пічного опалення.

25 лютого о 19:49 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в трьохповерховому житловому будинку по вул. Р. Люксембург м. МолочанськТокмацького району виникла пожежа. По прибуттю на місце події, рятувальники з’ясували, що на другому поверсі, в одній із квартир горять домашні речі та меблі на загальний площі 12 кв.м. Рятувальники вели ліквідацію у двох напрямках: гасіння пожежі та евакуація людей з верхнього поверху. За допомогою трьохколінчатої висувної драбини, співробітники ДСНС евакуювали 5 людей, з них 2 дітей, 49-річна мешканка квартири, внаслідок пожежі отримала травми, її доправили до Токмацької ЦРЛ. 

Аналізуючи причини нещасних випадків, дуже прикро усвідомлювати те, що в більшості їх можна було б запобігти. І профілактична робота буде ефективною, коли в цьому будуть брати участь батьки та громадськість. Отже, вони не тільки повинні мати чітке уявлення про причини нещасних випадків і заходи щодо їх запобігання, але й зуміти, при необхідності, надати правильну першу допомогу.

З метою запобігання травмуванню та загибелі дітей внаслідок порушення елементарних правил безпеки життєдіяльності, виховання у дітей культури безпечної поведінки надсилаємо Вам експрес-інформацію та просимо сприяти проведенню інформаційно-роз’яснювальної роботи серед фахівців Вашого відомства.Дуже важливо працювати зараз з нашими дітьми, щоб в майбутньому зберегти їхнє здоров’я та життя! Давайте разом дбати про безпеку!Щиро запрошуємо до співпраці, яка є необхідною для підвищення рівня обізнаності людей щодо правил безпеки життєдіяльності. Лише разом ми зробимо життя безпечним!

 

                                                                 ШАНОВНІ БАТЬКИ!

Відомо, що людина може нескінченно дивитися на вогонь. Але, для того, щоб вогонь завжди залишався другом і ніколи не став вашим ворогом, треба пам’ятати й про величезну небезпеку, яку несе в собі вогняна стихія. Особливу увагу цьому питанню повинні приділяти батьки під час виховання дітей.

Нещастя стається саме тоді, коли діти залишаються напризволяще, а небезпека чатує на кожному кроці: вдома – коли працюють електропобутові прилади та є вільний доступ до сірників та запальничок, вибухонебезпечних предметів, хімічних речовин; на вулиці - в умовах стрімкого потоку транспорту; під час відпочинку: у лісі, горах, біля водоймищ. Діти стають заручниками обставин, а їх легковажне ставлення до вогню, води, незнання елементарних правил безпеки нерідко стають першопричинами сумних та трагічних наслідків.

Головне управління ДСНС України у Запорізькій області дуже занепокоєне станом загибелі дітей. Отже, звертаємось до батьків: Не допускайте трагедії в Вашій родині! Розповідайте своїм дітям про небезпеку гри з вогнем, навчайте їх правил безпеки життєдіяльності. Особливо у літній період пильнуйте за дитиною біля водних об’єктів. Не залишайте дітей без нагляду, дбайте про власну безпеку та безпеку своїх дітей. Навчайте дітей навичкам культури поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, водою, газо- та електроприладами, різного виду небезпечними речовинами та предметами.

Шановні батьки!

Пам’ятайте: безпека наших дітей залежить тільки від нас самих!

Сподіваємося, що спільними зусиллями ми зможемо вирішити основну проблему людства, збережемо найцінніший скарб – дитяче життя!

 

ПРИ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ ТЕЛЕФОНУЙТЕ «101»!

Переглядів: 427 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz