Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 02.05.2024, 17:40
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Березень » 25 » Патронат
14:28
Патронат

«Патронат над дитиною – шукаємо батьків (патронатних вихователів)»
«Щасливий той, хто щасливий в своїй сім’ї» - з таким твердженням не можна не погодитись. Але що робити дітям, які через складні життєві обставини втрачають свою рідну родину або не можуть більше проживати в ній?
Сьогодні сімейна політика держави направлена на задоволення потреби дитини, яка опинилась в складних життєвих обставинах. З цією метою запроваджена послуга – патронат над дитиною.
Послуга передбачає тимчасовий догляд (на платній основі: 2 прожиткові мінімуми/місяць на кожну дитину та 5 прожиткових мінімумів/місяць – грошова допомога патронатному вихователю), виховання та реабілітацію дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.
Суть послуги полягає в комплексному підході, а саме: патронатного вихователя, який доглядає за дитиною в умовах сім’ї, та фахівця з соціальної роботи, який здійснює супровід сім’ї дитини, а у разі потреби сприяє залученню спеціалістів (психолог, юрист, психотерапевт, логопед, тощо), отриманню необхідних соціальних виплат, послуг.
Важливим є те, що базові послуги догляду, виховання дитина отримує у сімейних умовах, і в більшості випадків така дитина продовжує спілкування з близькими людьми, відвідує свій же дитячий садок, чи школу, відповідальність за долю дитини не перекладається на інших спеціалістів притулків. У такій ситуації, коли дитина знаходиться не далеко і біологічні батьки можуть з нею бачитись і спілкуватись, соціальним працівникам легше сформувати у батьків мотивацію для змін, що дає можливість органу опіки та піклування приймати обґрунтовані рішення, спрямовані на забезпечення найкращих інтересів дитини.
Термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя визначається відповідно до індивідуальних потреб дитини, виявлених обставин та їх впливу на стан дитини та не повинен перевищувати 3 місяців. В особливих випадках, за рішенням органу опіки та піклування, термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.
Одночасно під патронат (в одну патронатну сім’ю) влаштовуються виключно діти (не залежно від їх кількості), які є братами-сестрами або до влаштування під патронат проживали в одній родині.
Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має досвід виховання дітей, спільно з добровільним помічником пройшов/ла навчання за програмою підготовки патронатних вихователів при ОЦСССДМ та зі згоди всіх повнолітніх членів сім’ї, які проживають у помешканні, уклала договір про надання послуг патронату з відповідним органом опіки та піклування.
Кандидатам, що мають намір стати патронатними вихователями, необхідно звернутися до Енергодарського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для отримання додаткової інформації щодо процесу запровадження даної послуги в місті та подати відповідний пакет документів.


Енергодарський міський центр соціальних служб для сім’дітей та молоді за адресою: вул. Козацька, 17; тел. 6 19 54, 4 38 44

Переглядів: 382 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Березень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz