Енергодарський міський центр соціальних служб Середа, 08.05.2024, 23:53
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Листопад » 11 » Діти та гаджети під час дистанційного навчання
15:56
Діти та гаджети під час дистанційного навчання

Діти використовують Інтернет з різною метою: вони спілкуються з друзями, переглядають відео, фільми та насамперед у зв’язку з переходом на дистанційне навчання виконують шкільні завдання. Окрім того, вони вміло опановують складні програми та додатки, приєднуючись до Інтернету за допомогою мобільних телефонів, планшетів та інших портативних пристроїв.

❗️Інтернет відіграє важливу роль у житті різних вразливих груп дітей та підлітків. Наприклад, дозволяє дітям та особам-інвалідам спілкуватися і брати участь у різних видах діяльності, надає їм можливість бути на рівних з однолітками в цифровому середовищі, вирізняючись радше своїми здібностями, ніж фізичними вадами.

Згідно з опитуванням, у середньому протягом тижня діти та молодь витрачають приблизно 2️⃣год. на день у мережі Інтернет і приблизно вдвічі більше у вихідні дні. Дехто з них відчуває себе постійно підключеним. Провідні міжнародні фахівці визначили, що діти та підлітки повинні мати не більше 1️⃣- 2️⃣год «екранного часу» на день.

‍‍‍Батькам варто дізнатися про наявні в цифровому середовищі ризики, вміти розпізнавати потенційні загрози, на які можуть наражатися їх діти, активно цікавитися тим, що роблять діти в Інтернеті, якими додатками користуються, який тип контенту вони переглядають, надсилають або створюють, якими послугами та платформами користуються, в які бавляться ігри, а також з якими людьми вони спілкуються.

ПОРАДИ БАТЬКАМ:

✅Ознайомтеся з хорошими навчальними, розважальними веб-сайтами та іграми, котрі можна використовувати з дітьми.

✅Підтримуйте регулярний, щирий та відкритий діалог з дітьми на актуальні для їхнього віку, теми.

✅Навчіть дітей критично ставитися до того, що вони бачать в Інтернеті, розкажіть про те, що не всі люди є тими, за кого себе видають і те, що вони бачать, може бути неправдою.

✅Обговорюйте з дітьми проблему тиску з боку однолітків і страх бути неприйнятим у колективі, а також питання вибудовування дружніх відносин в Інтернеті.

✅Слідкуйте за дитиною. Якщо вона проводить більше ніж 2 год. на день з гаджетами, протестує проти будь-яких обмежень використання пристрою, не може провести день без гаджета, то, ймовірно, ваша дитина потребує допомоги.

✅Намагайтеся відволікти дитину іншими заняттями, які змушують її рухатися фізично або психологічно.

✅Якщо ж ви відчуваєте труднощі з виконанням цих рекомендацій, не бійтеся звертатися за професійною допомогою до психолога, психіатра, сімейного лікаря.

✏️5 ВПРАВ ДЛЯ ПІДТРИМКИ ЗДОРОВОГО ЗОРУ ДИТИНИ ПІД ЧАС ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ:

1️⃣Подивіться в міжбрів’я і затримайте очі на декілька секунд. Поверніться в початкове положення, на декілька секунд закрийте очі.

2️⃣Зведіть очі до кінчика носа і затримайте погляд на декілька секунд. Поверніться в початкове положення і закрийте очі.

3️⃣«Праворуч-ліворуч». Не повертаючи голови, відведіть очі максимально праворуч, поверніться в початкове положення. Так само відведіть очі максимально ліворуч, потім поверніться в початкове положення.

4️⃣«По діагоналі». Не повертаючи голови, подивіться праворуч і вверх, поверніться в початкове положення. Потім подивіться ліворуч і вниз, знову поверніться в початкове положення. Закрийте очі на декілька секунд. Повторіть вправу, починаючи – ліворуч і вверх, потім – праворуч і вниз.

5️⃣«Циферблат». Уявіть, що ваші очі – це годинникова стрілка. Не повертаючи голови, подивіться максимально вниз, повільно повертайте очі по ходу годинникової стрілки, на 12 год зупиніться, потім продовжуйте за годинниковою стрілкою вниз. Зробіть 2 круги, потім закрийте очі на декілька секунд. Повторіть вправу, повертаючи очі проти годинникової стрілки.

Переглядів: 115 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz