Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 01:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Березень » 13 » Тренінгове заняття "Твої подруги та друзі"
19:09
Тренінгове заняття "Твої подруги та друзі"

Проведене тренінгове заняття
для дівчат-підлітків «Твої подруги та друзі».
 Навряд чи знайдеться людина, яка  б не замислювалась б про сутність дружби. Скільки часу триває дружба? Між дорослими дуже довго. Трапляється, що ціле життя. Натомість серед підлітків такі взаємини тривають дуже коротко, також і ті, які спочатку видаються незнищенними. А причина цього явища проста. Справжня дружба базується на особистості, на глибокому єстві двох осіб. 
Тому, 11 березня 2020 р. для дівчат-підлітків з прийомних сімей, дітей з  сімей, які опинились у складних життєвих обставинах в Енергодарському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді психологом Галиною Євдокімовою проведено тренінгове заняття з елементами арт-терапії «Твої подруги та друзі».
Метою заходу було ознайомлення з критеріями та значенням дружніх стосунків для людини, розвиток уміння дітей спілкуватися та підтримувати дружні стосунки.
 Головним завданням був розвиток здібності до самоаналізу та самопізнаню, навчання конкретним прийомам, які дозволяють зберегти гармонійні стосунки  в системі «Подруга-Я-Друг». 
Заняття дівчата розпочали з вправи «Незвичайне привітання», яка позитивно їх налаштувала.
Під час тренінгового заняття учасниці обговорили що таке дружба, хто такий друг, згадали прислів’я про дружбу; з’ясували відмінності між  емоціями та почуттями. Прийняли активну участь в обговоренні  притчі «Два сусіда». 
Юні учасниці  виконували цікаві практичні завдання, працювали в парах.  
Була застосована арт-техніка з використанням метафорічних карт «Ангел творчості», яка дозволила дітям визначити, які якості необхідно в собі розвивати, щоб стати справжнім другом; проаналізувати причини і наслідки конфліктів між друзями.Таким чином, тренінгове заняття розкрило значення дружби в житті кожної людини; навчило дітей будувати дружні стосунки, цінувати своїх друзів, сформувало уявлення про якості, необхідні у дружбі.
Груповим заходом було охоплено 5 осіб.

Переглядів: 202 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz