Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 02:52
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Березень » 12 » Про проведену групу взаємодопомоги
21:23
Про проведену групу взаємодопомоги

Про проведену групу взаємодопомоги.
24 лютого 2020 року досвідчена  мама трьох біологічних та двох прийомних дітей Джунь Марія Анатоліївна в межах реалізації проекту «Школа порятунку прийомних сімей» за підтримки Громадської спілки «Асоціація прийомних сімей» на базі Енергодарського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провела  в 2020 році другу групу взаємодопомоги для опікунів, піклувальників, прийомних батьків, батьків-вихователів.
З метою удосконалення роботи з опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, батьками-вихователями до проведення групи взаємодопомоги спеціаліст Центру долучив нашого волонтера, талановитого, творчого, комунікабельного педагога-режисера - Саламатову Тетяну Леонідівну, яка використовує в своїй роботі методи арт-терапії. Тетяна Леонідівна має великий досвід роботи з різними категоріями дітей, в тому числі, особами з інвалідністю, мамами дітей з інвалідністю.
 Чому необхідно було відвідати группу взаємодопомоги? Прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники кожен день стикаються з проблемами у вихованні дітей і, звичайно, від ціього їх емоційний стан поступово погіршується, що може призвести до нервового зриву, депресії та стомленню. Тому так важливо вчасно запобігти синдрому емоційного  вигорання, а якщо він все ж таки настав, знати методи боротьби з ним. 
Під час зустрічі були розглянуті питання: синдром емоційного вигорання, профілактика синдрому емоційного вигорання, методи  його попередження; проведені практичні вправи та надані рекомендації як в подальшому захищати себе від емоційного вигорання. Наступна зустріч з Тетяною Леонідівною відбудеться через два місяці. 
До наступної зустрічі Тетяна Саламатова дала кожному домашнє завдання -  намалювати батькам і дітям чотири малюнки, які дозволять визначити внутрішньо-сімейні стосунки в родині, конфліктну або безконфліктну атмосферу в родині.
До групи взаємодопомоги долучилися прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни з Василівського  району. Їх виявилось аж 5 бажаючих. 
 Нашим гостям подібний формат проведення групи  дуже сподобався. Вони внесли пропозицію проводити групи частіше - щомісяця, адже так важливо вчасно знаходити  ресурс для вирішення складних ситуацій.
Висловлюємо подяку за сприяння в участі прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників спеціалістам Василівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. 
 Груповим заходом було охоплено 11 осіб.

Переглядів: 210 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Березень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz