Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 08:39
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2022 » Січень » 12 » Почуття провини перед дитиною
10:29
Почуття провини перед дитиною

Возможно, это изображение (один или несколько человек и текст)

 

1. Перше і головне, що вам варто знати - поганих мам не мучить почуття провини. Прийміть це як факт, а я доведу його на прикладі. Одна моя колишня подруга розлучилася з чоловіком, коли сину був 1 рік. Знайти чоловіка і вийти заміж стало для неї ідеєю-фікс. Як підсумок, дитину виховувала бабуся, а "подружка" встигла за 5 років пожити з 6 чоловіками, 4-х з яких дитина називала татом! Моя психіка такого знущання не витримала, і я перестала з нею спілкуватися, але суть в тому, що вона вважала себе відмінною мамою. Тому якщо вам здається, що ви щось недодаєте дитині, значить, ви про неї думаєте і переймаєтеся. А це головне!

2. Не потрібно бути ідеальною - просто намагайтеся, як можете. Я точно знаю, що сидіти і грати 7 годин поспіль з дочками в ігри на комп'ютері не буду, але при цьому проведу з ними годину-півтора катаючись на гірці, щоб мої діти подихали свіжим повітрям і зарядилися позитивними емоціями на найближчий тиждень. Я до чого - не потрібно робити все по книжці, робіть те, що вмієте і любите.

3.Нікому не потрібна мама, яка жертвує собою заради дітей, бо потім всю старість вона буде їм це пригадувати і тим самим отруїть життя. Баланс - наше все.

4. Якщо ви нічого не встигаєте з дитиною на руках, значить, ви погано плануєте. Та й не треба "зробити все і злягти в лікарню" - треба зробити все з "термінового і важливого" і "важливого, але не термінового".

5.Няня - це не погано, тому що чим з більшою кількістю людей вміє взаємодіяти ваша дитина, тим краще для неї. Задоволена мама + няня = щаслива дитина. А загнана "яжемать" = дитина-невротик з почуттям провини.

6.Найважливіший пункт - жінка, яка миє, куховарить і водить на секції, ще не мама, а звичайна няня-доглядальниця. Мама - це про "вислухати, підтримати, поцілувати, повалятися в обіймах, дати захист і опору." Тому якщо вашу дитину на секції водить няня або бабуся, а ви після цього з нею обговорюєте як все пройшло і приділяєте увагу значить все у вас добре!

Переглядів: 91 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz