Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 16:59
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2020 » Квітень » 29 » Патронат над дитиною
22:41
Патронат над дитиною

ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ - ШАНС ДЛЯ ДИТИНИ ТА  ЇЇ СІМ'Ї.

Безсумнівним є той факт, що  сім'я має надзвичайно важливе, навіть незамінне, значення для людини. Так, у ній лю­дина живе в оточенні найрідніших людей, які можуть і зрозуміти, і вибачити, і підтримати, і допомогти знайти свій шлях у житті. Ніхто й ніщо не може замі­нити ні батька, ні матері, ні їх безмежної любові, теплоти, добра. Тільки у сімї дитина може всебічно, гармонійно розвиватися.
 Держава контролює процес розвитку дітей, захищає їх права. Якщо у родині не створено умови для нормального розвитку дитини, державою передбачено альтернативні форми виховання, а саме: усиновлення, опіка, прийомні сімї, дитячі будинки сімейного типу та патронатні сім'ї.

✅Патронатне виховання є більш гнучкою формою влаштування дітей в сім'ю і дозволяє жити в сім'ї дитині будь-якого віку, як за наявності у нього встановленого юридичного статусу, так і безпосередньо відразу після вилучення із сім'ї, замість влаштування до центрів реабілітації. 

✅Патронатна сім'я – це тимчасова сім'я для дитини, що має мінімізувати травматизацію дитини, коли її забирають від батьків. У цей час соціальні працівники працюють із батьками щодо повернення цих дітей у власну родину.

✅Патронатними вихователем може стати громадянин України, який має позитивний досвід виховання дітей, відповідні житлові умови для надання послуг з догляду, виховання та соціальної реабілітації дитини в своєму помешканні. Обовязковою умовою є наявність у патронатного вихователя добровільного помічника із числа членів сім'ї.  
Патронатний вихователь не може поєднувати надання послуг патронату над дитиною з іншими видами діяльності, які перешкоджатимуть якісному виконанню умов договору про патронат над дитиною.
✅Термін перебування у сім'ї патронатного вихователя визначається потребами дитини та залежить від складності життєвих обставин, які спричинили влаштування дитини, але не має перевищувати 3 місяці. В окремих випадках його може бути продовжено до 6 місяців.

✅Патронатні вихователі отримують оплату за надання послуг та кошти на утримання дітей відповідно до їхнього віку та кількості.

❗Якщо Ви виявили бажання стати патронатним вихователем, ЗВЕРТАЙТЕСЯ до Енергодарського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за адресою: вул.Козацька, буд.17, каб. 3, тел.: 6 19 54, 066 153 4739.

Переглядів: 179 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Квітень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz