Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 09:22
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Січень » 30 » Онлайн-безпека дітей
02:08
Онлайн-безпека дітей

Часто дорослі думають, що якщо дитина поруч з ними – вона точно в безпеці. І можуть ігнорувати те, що світ Інтернету сьогодні поруч з дитиною всюди і цілодобово. Зі своїми перевагами, новими можливостями, але, на жаль, і з ризиками.

На Херсонщині до ювенального поліцейського звернулася мати 13-річної школярки та повідомила, що над її донькою знущаються однокласники в мережі Інтернет. З’ясувалося, що її однокласниці створили аккаунт хлопчика-підлітка і від його імені вели переписку з ученицею. Під час листування «хлопець» попросив у дівчини надіслати її інтимні фото, які потім розповсюдили. (Джерело: https://hr.npu.gov.ua/.../na-xersonshhini-policzejski.../)

На жаль, такі випадки сьогодні непоодинокі. Діти знайомляться онлайн, будують стосунки, навіть погоджуються на зустрічі з незнайомцями.

За світовою статистикою, секстинг (надсилання особистих фотографій, повідомлень інтимного змісту за допомогою сучасних засобів зв'язку: соціальних мереж тощо) поширений серед 22% дівчат підлітків та 18% хлопців підлітків.

За даними Internet Watch Foundation 18 хвилин потрібно на те, щоб вмовити дитину на інтимне селфі.

Дитина має знати, що відправляти свої інтимні фото в мережі – небезпечно.

Як поговорити з дитиною на цю тему?

Розпочинайте розмову змалечку

Щойно ваша дитина починає користуватися мобільним телефоном або комп’ютером, саме час поговорити з нею про поведінку та безпеку в Інтернеті.

Ініціюйте бесіди

Не чекайте, коли дитина розпочне розмову сама.

Використовуйте повсякденні можливості, щоб поговорити зі своїми дітьми про їх присутність в Інтернеті, правила безпечного користування соціальними мережами.

Особисте листування

Поясніть, що не можна надсилати особисті фото чи персональні дані.

Не варто відповідати на запити незнайомців.

Якщо в листуванні у дитини просять персональні дані чи фотографії, шантажують її, потрібно одразу розказати дорослим - батькам, близьким, психологу чи соціальному працівнику школи. За потреби можна звернутись на безкоштовну, цілодобову, анонімну гарячу лінію 1545 (далі обрати "3").

Що робити дитині, якщо фото чи відео стали об’єктом поширення?

Зробити скріншот тих сторінок, де розмістили фотографії. Звернутися до дорослого, якому дитина довіряє: це може бути старший брат або сестра, батьки, вчителі, шкільний психолог або інша доросла людина, яку дитина добре знає. Разом звернутися до служби підтримки соціальних мереж з проханням видалити матеріали.

Якщо дитина знає цю людину в реальному житті, то разом із дорослими зв’язатися з нею із проханням зупинити поширення фото й видалити їх з усіх пристроїв і сайтів.

Якщо ситуацію вирішити не вдається, то разом із дорослими звернутися до поліції.

Спільно з проєктом #Stop_sexтинг переклали освітні відеоролики для батьків про те, як говорити з дітьми про онлайн-безпеку, які ви можете знайти за посиланням:

https://www.youtube.com/playlist...

Пам’ятайте! Для того, щоб дитина вам довіряла, не уникайте важливих тем в розмові і будьте на її боці у будь-якій ситуації. Дитині потрібна ваша підтримка.

Переглядів: 131 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Січень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz