Енергодарський міський центр соціальних служб П`ятниця, 26.04.2024, 21:43
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 23 » Екскурсія "Зелені хутори Таврії"
15:40
Екскурсія "Зелені хутори Таврії"

21 квітня 2018 року для 27 дітей, якими опікується Енергодарський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, було організовано екскурсію на «Зелені Хутори Таврії». Чарівність української старовини і принадність південної природи з'єдналися в цьому унікальному місці. На величезній території на берегах Дніпра відтворилися побут і вигляд старовинних українських хуторів з їх повсякденними турботами і яскравими розвагами. 
Відразу по приїзду дітей зустріли хлібом-сіллю та ознайомили з програмою екскурсії.
Разом з екскурсоводом, який розповідав історію створення Зелених хуторів та їх різноманіття на території комплексу, діти пройшли маршрутом від хутора до хутора. 
По всій території комплексу “розкидано” безлічь хуторів. Майстер хутіра зустрічав гостей, розповідав про ремесло та демонстрував свою майстерність, в нього можна було пройти майстер-клас та зробити подарунок або оберіг власними руками. Діти мали змогу зліпити свій власний горщик у гончара, викувати підкову – у коваля, постріляти з гармат або рушниці – на стрілецькому та гарматному дворах, на рибацькому – зробити мило ручної роботи з улюбленим смаком, виготовити свічку у подарунок, навчитися валяти з вовни, познайомитися з корисними властивостями насіння, а ще можна спробувати та купити екологічно чистий мед, покататися на квадроциклах, зайнятися скелелазінням, прогулятися мотузковим парком, покататися на конях та дізнатися про користь іпотерапії – на кінному дворі, а ще багато-багато чого можна зробити на Зелених Хуторах Таврії.
Після закінчення екскурсії, дітей нагодували свіжим смачним українським обід на одному з хуторів: борщем з пампушками, овочами, картопляним пюре з м’ясом, узваром, солодкими булочками.
Після обіду настав вільний час, коли можна було пройти майстер-клас на тих хуторах, які більше сподобалися та виготовити своїми руками подарунок або оберіг для себе чи для рідних, або придбати готові сувеніри на пам’ять про Зелені Хутори Таврії. Діти гуляли по хуторам пішки, каталися на казковій грубці, повалялися на сеновалі, каталися на гойдалках, спробували сили у мотузковому парку та на стіні скелелазіння, каталися по водному каналі на човні .
А додому, крім безліч задоволеннь та вражень, які згадуватимуться ще довго, викликаючи посмішку та позитивні емоції, діти везли купу подарунків, зроблених своїми руками за допомогою майстрів.

 

Переглядів: 460 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz