Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 09.05.2024, 01:33
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Жовтень » 28 » 6 причин дитячих страхів
13:42
6 причин дитячих страхів

Возможно, это изображение (ребенок и в помещении)

6 причин дитячих страхів

Чи чули від своєї дитини слова: «Я боюся»?

Чи завжди ця фраза означає саме страх або за нею ховаються інші потреби?

Страх - це абсолютно нормальна емоція, яка виконує важливу функцію - попереджає людину про небезпеку і дозволяє що-небудь зробити щоб зберегти життя. Наприклад, якщо на вас мчить ведмідь, в цій ситуації ви швидше за все будете ховатися або шукати засоби захисту.

На жаль, не рідко буває, що дорослі, які оточують дитину, самі мають високий рівень тривожності і постійно говорять про страхи в присутності дитини. Наприклад, вони вважають, що малюк може злякатися незнайомих людей, запрошених на день народження і вголос це оголошують: «Ми запросили Петра Івановича. А раптом Маша злякається його? А на дні народження буде ще багато людей, а раптом Маша і їх злякається? » ці фрази повторюються в присутності дитини кілька днів. Вгадайте, як буде вести себе Маша на дні народження?

Або Маша з батьками має полетіти на літаку до моря. Бабуся перед цим емоційно запитує дівчинку: «А ти не боїшся летіти на літаку?» До цієї фрази Маша навіть не припускала, що потрібно боятися літаків.

Також якщо дитина протягом дня неодноразово чує від оточуючих дорослих фрази: «Я боюся ходити в темряві», «Я так боялася за нього, переживала!», «Як! Ти один переходив дорогу? Це ж дуже страшно! Я тепер буду переживати! » та інші подібні вирази, то з великою ймовірністю можна очікувати, що у дитини буде багато страхів.

Але не рідко у маленьких дітей під словами «я боюся» ховається зовсім інша емоція, яку дитина просто не вміє розпізнавати і називати. Це може бути «інтерес» до нової ситуації. Але такої емоції як інтерес до нового дитина ще не знає, але вона добре засвоїла, що нового треба боятися: адже бабуся постійно говорить про це! А вона так любить бабусю, не може ж вона помилятися! І дитина буде говорити: «я боюся».

Буває, тільки словами «я боюся ...» малюк може привернути до себе увагу оточуючих. Дитина дуже рано починає розуміти, що бабусі цікаво тільки обговорення страхів: вона говорить з нею про це кожен день! Значить ця тема дозволить з нею поспілкуватися. Розмови про страхи заповнюють потребу в любові, увазі, співчутті.

Конфлікти між батьками, сварки, крики, агресія сприяють накопиченню тривоги у дитини, вона відчуває себе винною в сварках батьків. Це в подальшому може привести до страхів.

Деякі жарти, сказані батьками, можуть сформувати страхи у дітей. Наприклад, син зламав ногу, а батько жартома сказав: «Ну, давай ногу відріжемо і все нормально буде!» Дитина не зрозуміла, що це жарт і дуже злякалася!

Таким чином, причини формування дитячих страхів дуже різноманітні. Відповідно, і способи корекції страхів будуть значно відрізнятися.

Переглядів: 119 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz