Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 18.04.2024, 13:27
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Січень » 18 » Спільний рейд волонтерів з ДПРЧ-13
17:37
Спільний рейд волонтерів з ДПРЧ-13

   

Хрещення Господнє — третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Та за рівнем небезпеки ані трохи не поступається зимовим святам, що вже пройшли. Так, в ніч з 18 на 19 січня всі православні християни традиційно відзначають одне з головних свят – Водохреща Господнє, яке ще називають Богоявлення.

Святкування пов’язане з відвідуванням громадянами місцевих водоймищ. Люди не лише набирають воду в ємкості, але й масово купаються в ополонці. Для того, щоб свято не обернулося трагедією необхідно чітко дотримуватися правил поведінки перебування на льоду.  Так, 18 січня рятувальники 13-ДПРЧ Головного управління ДСНС України у Запорізькій області спільно з волонтерами міського центру соціальних служб для сімей дітей та молоді та органами місцевого самоврядування провели профілактичний рейд серед населення міста щодо дотримання правил безпеки під час святкування Водохреща. До рейду також долучились журналісти міського телебачення «ЕНТС», «Оріон», Медіа центр та журналісти місцевої газети «Мы и наше время».

Під час рейду рятувальники  разом з волонтерами ЦСССДМ звертались до громадян з проханням дотримуватись правил поведінки перебування на льоду під час відзначення Водохреща. А для того, щоб інформація запам'яталася краще, кожному співрозмовнику після профілактичної бесіди вручали листівки з правилами купання на Водохреща.

«Напередодні свята Водохрещі рятувальники звертають увагу громадян на можливі небажані наслідки для здоров’я та закликають утриматися від купання на несанкціонованих пляжах, особливо там де не перевірено дно. Рекомендуємо проводити ритуал Водохрещі під пильним наглядом медичних працівників! Перед тим, як прийняти рішення зануритися в крижану воду, обов’язково проконсультуйтесь з лікарем щодо стану власного здоров’я. І якщо він виявить протипоказання, то краще утриматися від традиційних купань, особливо людям з захворюваннями легенів та серцево-судинної системи. Ні в якому разі не купатися в стані алкогольного сп’яніння! Намагайтесь уникнути переохолодження! Не допускайте купання дітей без нагляду дорослих! Бережіть своє здоров’я та життя!» - наголосив начальник 13-ДПРЧ Головного управління ДСНС України у Запорізькій області, майор цивільного захисту Олег Панасенко.

 

Переглядів: 354 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz