Енергодарський міський центр соціальних служб Четвер, 18.04.2024, 05:48
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Це ми!
Корисні посилання







Сайти наших клієнтів
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 27 » Cемінар на тему: «Патронат. Швидка сімейна допомога»
17:07
Cемінар на тему: «Патронат. Швидка сімейна допомога»

Одним із пріоритетних завдань держави є соціальний захист дітей, створення сприятливих умов для їхнього фізичного, інтелектуального та духовного розвитку, майбутньої повноцінної життєдіяльності.

Якщо у родині не створено умови для нормального розвитку дитини, державою передбачено інші форми виховання, а саме: усиновлення, опіка, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та патронатні сім’ї, як новітня форма сімейного виховання.

Вперше патронат над дитиною було запроваджено Міжнародною благодійною організацією “Партнерство “Кожній дитині” спільно з громадами міст Бровари та Біла Церква Київської області (з 2009 та 2011 років відповідно), міста Києва (з 2012 року) та міста Умані Черкаської області (з 2015 року) за підтримки Всесвітнього дитячого фонду (Швеція).

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин

З метою проведення кампанії щодо створення патронатних сімей Енергодарським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді 27.02.2018р. для безробітних громадян на базі Центру зайнятості проведено семінар на тему: «Патронат. Швидка сімейна допомога».

Участь у зустрічі взяли: директор Енергодарського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сидорик Т.С., провідний фахівець із соціальної роботи Шапкіна І.О., головний спеціаліст відділу охорони дитинства служби у справах дітей Енергодарської міської ради Феськова Н.О, головний спеціаліст сектору виплат відділу адресної допомоги і компенсацій управління праці та соціального захисту населення Лобанова О.А.

Учасникам семінару було детально презентовано алгоритм надання послуги патронату над дитиною, порядок оплати послуг патронатного вихователя та виплати соціальної допомоги на утримання дитини в сімї патронатного вихователя, порядок створення та діяльності сімї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сімї патронатного вихователя.

Під час семінару громадяни виявляли зацікавленість з даної теми, задавали питання. Фахівці надали відповіді на запитання стосовно терміну проходження навчання кандидатів в патронатні вихователі, способів контролю за цільовим використанням коштів державного бюджету, допомоги від спеціалістів служб дотичних до послуги патронат, рішень, які приймаються щодо дитини після її розміщення у сім’ї патронатного вихователя.

На завершення було підведено підсумок, що послуга патронату, як воротар, дозволяє запобігти інституційному розміщенню дитини й уникнути ризиків бути недоглянутою, дає можливість дитині бути почутою, мати поруч тих дорослих, які готові професійно та толерантно пояснити що відбувається в житті дитини та її батьків, чому це сталося і що буде далі.

Серед учасників семінару було розповсюджено: плакат «Патронат. Швидка сімейна допомога» - 4 прим.; листівки «Патронат.Швидка сімейна допомога»- 45 прим.; «Шукаємо професійних батьків»- 40 прим.

Груповим заходом було охоплено 30 осіб.


Переглядів: 490 | Додав: fialka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Єдина Країна
Пошук

Рекомендуйте нас у соціальних мережах
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Ти не один! Подзвони!
Наші фото
Соціальна реклама
Друзі сайту








Архів записів
Copyright MyCorp © 2024 Створити безкоштовний сайт на uCoz